Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

«Βόμβα» μεγατόνων σκάει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε δίκη 28 άτομα για την υπόθεση διαφθοράς

Δικαστήριο
«Βόμβα μεγατόνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που επικαλείται δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, το Συμβούλιο Εφετών με παραπεμπτικό του βούλευμα, παραπέμπει σε δίκη 28 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο… σκαμνί για σύσταση
συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και παλιά στελέχη της ΕΠΟ και πρώην διεθνείς διαιτητές.
Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία τουλάχιστον μέχρι την έκδοση του βουλεύματος δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, μεταξύ των κατηγορουμένων υπάρχει ο ιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, καθώς και άλλοι δύο μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ των Αθηνών και της επαρχίας. Όπως έγινε γνωστό η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 από τους κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ.
Για τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις ενημερώθηκε άμεσα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης!"
Σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, ο Γιώργος Βασιλειάδης πληροφορήθηκε το εισαγγελικό βούλευμα ενώ βρισκόταν σε πάνελ συζήτησης για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.
Ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στελιος Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε κάποια στιγμή ο κ. Βασιλειάδης άρχισε να κοιτάζει επίμονα την ενημέρωση που λάμβανε με μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο. Λίγο πριν τον… παρεξηγήσουν οι παρευρισκόμενοι, είχε ήδη φτάσει στις Βρυξέλλες η δημοσιογραφική πληροφορία για το εισαγγελικό βούλευμα.
Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Έμαθα και εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 28 παραγόντων ποδοσφαίρου για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα κι αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι – αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο – να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο. Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, μπορεί να γίνει με διεξοδική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Δική μας, δηλαδή, κρατική παρέμβαση. Με βάση τον αθλητικό νόμο 2725, όπως ισχύει και στο καταστατικό. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα».