Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Toν έπιασε στον ύπνο Κακή βραδιά και ήττα για τον Ολυμπιακό από το ΑΠΟΕΛ στη Κύπρο - Και οι δύο ομάδες πέρασαν στους «32» του Europa League

Κακή βραδιά και ήττα
Ως δεύτερος και στο γκρουπ των «ανίσχυρων» θα μπει στην κλήρωση για τους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός του Πάουλο Μπέντο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής από τον ΑΠΟΕΛ και στην Κύπρο αυτή τη φορά με 2-0. .
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα αμυντικά του κενά και είναι χαρακτηριστικό πως και τα δύο γκολ προήλθαν από λάθη στο κέντρο της άμυνάς του. Το πρώτο από γέμισμα πολλών μέτρων του Αλωνέυτη που κατέληξε σε αυτογκολ του Ντα Κόστα στο 19΄  και το δεύτερο στην κόντρα με την άμυνα να χάνει τον σκόρερ Ντε Καμάργκο στο 83΄

Αν και αρχικά ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ, σύντομα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου και σε μια βαθιά μπαλιά, ο Λεάλι έκανε άστοχη έξοδο, ο Σωτηρίου πέρασε την μπάλα από πάνω του και στο κατέβασμά της την βρήκε ο Ντα Κόστα και την έστειλε στα δίχτυα.

Το ματς ήρθε στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ, που φρόντιζε για τα «νώτα» του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Βάτερμαν. Όμως από στημένη φάση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 40', όταν σε κόρνερ του Φορτούνη, ο Βιάνα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σωτηρίου μπήκε μόνος του στην περιοχή, αλλά ο Λεάλι έπεσε σωτήρια και του άρπαξε την μπάλα από τα πόδια.

Με ανούσια υπεροχή της πειραϊκής ομάδας, αλλά και με συνεχιζόμενη αστάθεια στην αμυντική του λειτουργία, άρχισε να κυλά το β' ημίχρονο. Ο ΑΠΟΕΛ που βολευόταν και με την ισοπαλία, δεν είχε λόγους να «τρέξει» το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός που «καιγόταν» για γκολ, δεν είχε τρόπους να πιέσει. Στο 76' ο Πάουλο Μπέντο πέρασε στο παιχνίδι τον ορεξάτο Τσόρι Ντομίνγκες, όμως στο 83' και σε αντεπίθεση του ΑΠΕΟΛ, ο Μοράις έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Ντε Καμάρκγο, που είχε μπει πριν από δύο λεπτά, κι αυτός έκανε το 2-0.

Εκεί «τέλειωσε» και το ματς για τις δύο ομάδες που είχαν ήδη προκριθεί και έπαιξαν για την πρωτιά στον όμιλο, που δίνει μια ευνοϊκότερη θέση στην κλήρωση της επόμενης φάσης. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε δύο φορές (μέσα-έξω) τον Ολυμπιακό και δίκαια πήρε την 1η θέση του ομίλου.
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Μοράις, Μπερτόλιο (67' Ορλάντι), Εφραίμ (59' Γιαννιώτας), Αλωνεύτης, Σωτηρίου (80' Ντε Καμάργκο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια (76' Μανθάτης), Ρομαό, Μαρτίνς (66Ανδρούτσος), Ελιουνούσι, Φορτούνης (76' Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Ιντέγε.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Γιούνγκ Μπόις - Αστάνα 3-0
ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός 2-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 12 -ΦΑΣΗ «32»
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  8 -ΦΑΣΗ «32»
-------------------------------------------
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)  8
Αστάνα (Καζακστάν)  5