Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στους «32» του Europa League o ΠAOK νίκησε με 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς και «βοήθεια» από Φιορεντίνα

Νίκη-πρόκριση ΠΑΟΚ επί της Σλόβαν και «βοήθεια» από ΦιορεντίναΤην πρόκριση στους «32» του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 10ου ομίλου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε με 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα (29΄ Ροντρίγκες, 67΄ Πέλκας) και σε συνδυασμό με το «διπλό» της Φιορεντίνα στο Αζερμπαϊτζάν με 2-1 επί της Καραμπάχ (73΄ Ρεϊνάλντο, 89΄ Βούκτσεβιτς - 60΄ Βετσίνο, 76΄ Κιέζα) πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ως δεύτερος πίσω από τους «βιόλα» που προκρίθηκαν ως πρώτοι.


Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης έκανε σπουδαία παρουσία σήμερα και κυριάρχησε απ' αρχής του αγώνα. Είχε έντονο επιθετικό ρυθμό, πολύ πίεση στην άμυνα των Τσέχων και έχασε αρκετές αξιοσημείωτες ευκαιρίες πέραν των δυο τερμάτων που σημείωσε. Είχε αποτελεσματικότητα στην αμυντική του λειτουργία και ευέλικτη επιθετική γραμμή που πολλές φορές ανατάραξε την άμυνα των Τσέχων. 
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (82' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80' Σακχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (71 Κουλούρης).
Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46' Μπαρτλ), Κουφάλ, Φόλπρεχτ (80' Κουμπίσκιν), Κομλιτσένκο, Σέβτσιλ, Βουχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι (65' Σίκορα) και Ποκόρνι.

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Καραμπάχ - Φιορεντίνα 1-2
ΠΑΟΚ - Σλόβαν Λίμπερετς 2-0
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  
Φιορεντίνα (Ιταλία)  13 -ΦΑΣΗ «32»
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 10 -ΦΑΣΗ «32»
---------------------------------------------
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)  7
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)  4

Αυτή την ώρα, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στo «ΓΣΠ» της Κύπρου με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ  έχοντας στόχο τη νίκη που θα του χαρίσει την κορυφή στον 2ο όμιλο. 
Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός, που έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια, θα παίξει για το γόητρο κόντρα στη Θέλτα για τον 7ο όμιλο.