Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια - Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια - Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Πανεργατική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
Στην απεργία παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και στις ΔΕΚΟ. 


Τα συνδικάτα πραγματοποιούν αυτήν την ώρα απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και απεργιακά συλλαλητήρια στην υπόλοιπη χώρα.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή.Το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δίνει και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Λόγω των συγκεντρώσεων, κλειστοί είναι τώρα δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα οι: Λ. Αλεξάνδρας στην κάθοδο από Κηφισίας, η κάθοδος της Β. Σοφίας από Χίλτον, η άνοδος της Β. Κωνσταντίνου, η άνοδος της Καλλιρρόης, η άνοδος της Συγγρού από Καλλιρρόης και η Πειραιώς από Ιερά Οδό.
Χωρίς αστικές συγκοινωνίες για πολλές ώρες μένει η Αθήνα την Πέμπτη. Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία - τρόλεϊ: χειρόφρενο τράβηξαν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00, ενώ ακινητοποιούνται και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. 

Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς θα κινηθούν μόνο στο διάστημα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Πλοία: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.


Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

»Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ