Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Προπέτασμα καπνού» Απάντηση Π.Ε Κορινθίας στην πρόσκληση Δημάρχου Κορινθίων για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας σχολιάζοντας τις πρόσφατες ενέργειες (ενημέρωση- λήψη αποφάσεων-συντονισμό δράσεων) του κ. Δημάρχου Κορινθίων για το ζήτημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων, προέβησαν στην κάτωθι δήλωση:
«Ο κ. Δήμαρχος Κορινθίων προσπαθεί να καλύψει πίσω από ένα «προπέτασμα καπνού» τις ευθύνες που του αναλογούν για πάρα πολλά χρόνια σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Οι πολίτες της Κορινθίας και της Πελοποννήσου γνωρίζουν ότι επί πολλά
χρόνια ουδείς έδωσε λύσεις σ’ αυτό το κυρίαρχο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομες χωματερές με τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία και με δυσβάσταχτα πρόστιμα, όταν όλη η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες έχει λύσει τέτοια ζητήματα.
Η τριτοκοσμική λογική δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε το όψιμο ενδιαφέρον μπορεί να «συγκινήσει» τους συμπολίτες μας χάριν οποιασδήποτε πολιτικής τακτικής.
Είναι άξια απορίας η στάση του κ. Δημάρχου στο εν λόγω ζήτημα, καθώς και η  συμπεριφορά του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ως εκ τούτου, τον καλούμε να απαντήσει γιατί απ’ τη μία αντιπαλεύει τη μόνη αποτελεσματική, περιβαλλοντική, φιλική, φθηνή και νόμιμη λύση που συνεπάγεται το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο συμφωνεί άλλωστε και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ιδίου, τις οποίες και τελικά υπερψήφισαν οι πολίτες του Δήμου Κορινθίων, και απ την άλλη θέλει να συνεχιστεί η σημερινή καταστροφική κατάσταση.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο μέχρι σήμερα εγκληματικός και παράλογος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να σταματήσει. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεπής σε όσα δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες και τις επόμενες γενιές, ούτε θα ανεχθεί, ούτε θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα. 
Ας κατανοηθεί ότι η επίτευξη του στόχου της «Πράσινης Αειφόρου Περιφέρειας», πρωτίστως προς όφελος των πολιτών, αυτονόητα προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων.

Καλλίρης Πελοπίδας – Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Παπαγγελόπουλος Άγγελος – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης
Αλεξόπουλος Αλέξιος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας
Γκιάτας Ευριπίδης – Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας
Γκίκας Αθανάσιος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας
Λέγγας Κωνσταντίνος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας
Παπαφωτίου Απόστολος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας
Πετρίτσης Γεώργιος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας
Πισιμίσης Αθανάσιος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας