Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πού… ζούσε η Μιράντα Ξαφά, όταν ΠΑΣΟΚ και Σημίτης λεηλατούσαν την Ελλάδα;

 Τα λεγόμενα “ορφανά” του Σημίτη, τα έχουμε βρει πολλές φορές μπροστά μας. Να συνεχίζουν, τόσα χρόνια μετά τη “χρυσή εποχή”… εκείνου, να σεργιανίζουν στον δημόσιο βίο. Να υπερασπίζονται τον “καταλληλότερο”. Να κανιβαλίζουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή. Να προσπαθούν να μας πείσουν ότι, η Ελλάδα οδηγήθηκε στην κρίση λόγω των… διορισμών της περιόδου 2004-2009, και όχι λόγω του πάρτυ που είχε στήσει η διαπλοκή νωρίτερα, την περίοδο 1997-2004.

Ένα πάρτυ με απευθείας αναθέσεις μεγάλων έργων, εξοπλιστικών προγραμμάτων, και βίαιης αναδιανομής εισοδήματος, την περίοδο του Χρηματιστηρίου, αλλά και λίγο αργότερα, με τη “στρογγυλοποίηση” του ευρώ. Τότε, με τα πειραγμένα στατιστικά στοιχεία και το swap της “Goldman Sachs”.
Μερικοί νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να χλευάζουν τους Έλληνες. Να περιφέρουν με θράσος και έπαρση την τύφλωσή τους για εκείνη την περίοδο, τότε που οι περισσότεροι από αυτούς ευεργετήθηκαν, σε βάρος φυσικά της χώρας και της κοινωνίας. Με πρακτικό αποτέλεσμα, να ανοίξει ο δρόμος για τη χρεοκοπία του 2010, την οποία υπέγραψε ο τελευταίος των Παπανδρέου.
Τις τελευταίες μέρες γίναμε και πάλι μάρτυρες της… εργολαβίας του ξεπλύματος ΠΑΣΟΚ και Σημίτη. Είτε για τη δήθεν αθώωση Γεωργίου, είτε με επιθέσεις που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή “Επωνύμως” του Βασίλη Ταλαμάγκα. Τα γνωστά “πετούμενα” έκαναν την εμφάνισή τους, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Υποτιμώντας τη νοημοσύνη αλλά και τη μνήμη των Ελλήνων.
Μεταξύ όσων γράφτηκαν και ακούστηκαν, δυσκολεύεται κανείς να μην σταθεί στην περίπτωση της Μιράντας Ξαφά. Η οποία, με άρθρο της στην ιστοσελίδα “liberal.gr”, προσπάθησε να μας πείσει και πάλι, ότι… για όλα έφταιγε ο Καραμανλής.
Σύμφωνα με την αφήγηση της κας Ξαφά, τα προβλήματα της Ελλάδας άριχσαν το 2004. Νωρίτερα, ζούσαμε σε… παράδεισο. Ίσως και να έχει δίκιο. Κάποιοι, της… παρέας της, ή έστω γνωστοί της, αλλά και άλλοι, πολλαπλώς ευεργετηθέντες από το ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη, ζούσαν σε παράδεισο. Εμείς δεν ζούσαμε. Η χώρα δεν ζούσε. Η ελληνική κοινωνία δεν ζούσε.
Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Πού ακριβώς ζούσε η Μιράντα Ξαφά, όταν το ΠΑΣΟΚ και ο Σημίτης λεηλατούσαν τη χώρα;
Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr