Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Στο επίκεντρο του ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (pics,vid) 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ( Ομιλητές ο Βασίλης Μπαλάφας και ο Χρήστος Β. Λάλος)


Στο κέντρο του ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος βρίσκεται η αρκαδική πρωτεύουσα, καθώς το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ένα μεγάλο επιστημονικό γεγονός μεγάλου ενδιαφέροντος σην Τρίπολη. Πρόκειται για το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης.
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν στο Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το οποίο άνοιξε για ακόμα μία φορά τις πύλες του και υποδέχθηκε τους επίτιμους καλεσμένους, τους πρυτάνεις, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εξέχοντες καλεσμένους, μεταπτυχιακούς και φοιτητές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο και τις δύο ημέρες.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 8 θεματικές ενότητες προφορικών εργασιών, 3 στρογγυλά τραπέζια και 1 ενότητα ηλεκτρονικά αναρτημένων εργασιών. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί και θα δώσουν εναρκτήριες ομιλίες σε όλες τις ενότητες, ακολουθούμενες από παρουσιάσεις ερευνητών και φοιτητών από Ελληνικά ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συνεδρίου Επίκ. Καθηγήτρια κυρία Αθηνά Λαζακίδου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, μίλησε για τη σημασία του συνεδρίου και παρουσίασε τους επίτιμους καλεσμένους.
Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου, ο οποίος απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία είναι ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης τον οποίο η κυρία Λαζακίδου χαρακτήρισε ως εξέχουσα προσωπικότητα της δημόσιας διοίκησης, ενώ ο πρύτανης του ΠαΠελ κ. Μασσέλος του απένειμε βραβείο για την προσφορά του.
Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη και ευχήθηκε καλή επιτυχία  στις εργασίες του συνεδρίου.
Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στη δημόσια διοίκηση η οποία πασχίζει, όπως είπε, και παράλληλα μίλησε για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τη ναυτιλία, οι οποίοι είναι οι  τομείς που μπορούν να βγάλουν τη χώρα μας από την κρίση. Επίσης χαρακτήρισε το ΠαΠελ ως μεγάλο εργαλείο της Περιφέρειας, το οποίο μπορεί να φέρει ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή.
Ο πρύτανης του ΠαΠελ κ. Μασσέλος μίλησε για τη δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το γεγονός αυτό αποτελεί κίνητρο για το ίδιο το πανεπιστήμιο, όπως ανέφερε, να κάνει ακόμα περισσότερα με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες δράσεις.
Ο πρόεδρος του Τμήματος που φιλοξενεί το συνέδριο κ. Θωμάκος μίλησε μεταξύ άλλων για την παιδεία την οποία χαρακτήρισε πυλώνα ανάπτυξης.
Ακολούθως, η πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής Αγγελική Ρόδη Burriel εντόπισε στο κοινό αρκετούς φοιτητές του τμήματος και καλωσόρισε το συνέδριο.
Ο κ Λαραγκόβας διευθυντής του ΠΜΣ και καθηγητής στο ΠαΠελ αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου.
Τέλος, μετά τη βράβευση, ο επίτιμος καλεσμένος Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης προχώρησε στην ομιλία του ανοίγοντας, έτσι, το ελπιδοφόρο για το μέλλον του πανεπιστημίου αλλά και της Πελοποννήσου Πρώτου Συνεδρίου Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης.

Στην 3η θεματική ενότητα, ώρα 16:00-17:30, με θέμα “Tοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Εποχή της Κρίσης”, συντονιστής θα είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, Επικεφαλής Γρ. Πρϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και υπάρχει και συμμετοχή από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας όπως αναλύεται ακολούθως :
Βασίλειος Μπαλάφας, Δρ. Ιωσήφ Πλυμάκης, Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κόρινθος
Τίτλος Εισήγησης: Διαχείριση της Αλλαγής και ΤΠΕ στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ανάλυση Μελέτης Περίπτωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

 Εμφάνιση pasytodprogvb.jpg
Επίσης στις 17:45- 19:00, στην αίθουσα Α3 , με θέμα "Παράλληλη Συνεδρία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ε1", με συντονίστρια την  Δρ. Γ. Λαζακίδου , Επιστημονική Συνεργάτηδα του Εργαστηρίου Μάθησης Υποστηριζόμενης από την Τεχνολογία του Πανεπιστημίου Πειραιώς ομιλητής θα είναι και ο εκ Δερβενίου, καταγόμενος Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ Χαλκίδας Χρήστος Βασ. Λάλος με 2 θέματα:
1) Τίτλος Εισήγησης: Η Κρίση της Εκπαίδευσης - Αvαζητώvτας Διέξoδο και
2) Τίτλος Εισήγησης: Ψηφιακό Παιχvίδι και Κυβερvo - Ασφάλεια  


 Το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου ΠΑΣΥΤΟΔ΄2016
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 



με πληροφορίες από arcadiaportal.gr