Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



 Εμφάνιση FB_IMG_1477982277149.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, επίσημη Δοξολογία, όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών Αρχών, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας και Εμμανουήλ Αλογογιάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος κ. Σπυριδούλα Καραπανάγου και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου, εκπρόσωποι Συλλόγων, οι Διευθυντές των Σχολείων του Ξυλοκάστρου και πλήθος κόσμου.
Εμφάνιση ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.jpegΜετά τη δοξολογία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμή των πεσόντων, στο μνημείο των ΗΡΩΩΝ. Τέλος πραγματοποιήθηκε, με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια, η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, προς τιμήν των ηρωικών Ελλήνων που έγραψαν με το αίμα τους το θρυλικό έπος του ΄40. Τα εμβατήρια της ημέρας έπαιζε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.
Εμφάνιση FB_IMG_1477982325495.jpg            Αντίστοιχα στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου  στο Δερβένι, επίσημη Δοξολογία, όπου το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Δημήτρης Κάσσιος και Κωνσταντίνος Κουσουλός, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης και του Ιερού κλήρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ν. Κεκερής, Α. Καραβάς, Σ. Αποστολόπουλος, Ν. Λάσκος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου κ. Βούλα Διαμαντοπούλου, οι Διευθυντές των Σχολείων Δερβενίου και πολλοί δημότες.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική, ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τους Ιερείς.
Εμφάνιση FB_IMG_1477982349542.jpg
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου έλαβε τέλος με την καθιερωμένη παρέλαση από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και τους μαθητές των Σχολείων. Παρά τη βροχή, κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και πριν από αυτή, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και χειροκρότησε τα τμήματα που παρέλασαν.
Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, έγιναν και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης