Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η γρίπη επανέρχεται. Εμβολιάσου, μην το ρισκάρεις!

logo newsletter





EMBOLIASMOPS_GRIPI.jpg Η γρίπη επανέρχεται. Εμβολιάσου, μην το ρισκάρεις!


Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη της γρίπης μέσω του εμβολιασμού ξεκινά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με στόχο να ενημερωθεί ο κόσμος για τα οφέλη του αντιγριπικού εμβολιασμού
προκειμένου να μην θρηνήσουμε και εφέτος θύματα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΣΦ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου


psf.ets.jpgΤο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) προκηρύσσει την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας για τους  φυσικοθεραπευτές – εργαζομένους στις δημόσιες δομές, με τη στήριξη των εργαστηριούχων φυσικοθεραπευτών.

Διαβάστε περισσότερα

divorce.jpg5 πράγματα που κανείς δεν σας λέει για το διαζύγιο


Τα στατιστικά σοκάρουν: περίπου ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Τι σημαίνει όμως το διαζύγιο για μια γυναίκα;

Διαβάστε περισσότερα

lackofsleep.jpgΠώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τον εγκέφαλο;


Η απώλεια έστω και μιας ώρας ύπνου μπορεί να έχει τεράστια επίπτωση στην υγεία του εγκεφάλου μας, όσο κι αν μοιάζει ασήμαντη, σημειώνουν οι ειδικοί.

Διαβάστε περισσότερα

lap.col.ets.jpgΚακοήθεια στο παχύ έντερο: «Κλειδί» η λαπαροσκοπική χειρουργική


Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποτελεί το «κλειδί» στην αντιμετώπιση των κακοηθειών του παχέος εντέρου, καθώς απαλλάσσει τον ασθενή από μεγάλες τομές και ένα δύσκολο μετεγχειρητικό στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα

A.Ξανθός: Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Δημόσια Υγεία

yp.yg.ets_2.jpg

Την ανάγκη για περισσότερη και καλύτερη Δημόσια Υγεία και κυρίως για τροποποίηση των ανθυγιεινών κοινωνικών συνθηκών,  που διαιωνίζουν τις κοινωνικές και υγειονομικές ανισότητες,  τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής για τις Κοινωνικές Ανισότητες και τη Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

nut.sk.ets.jpgΟι τροφές που θρέφουν το δέρμα


Ενώ οι επιστήμονες «πιστώνουν» αμέτρητες ώρες για να ανακαλύψουν αυτό που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στο συρτάρι της, τα στοιχεία  δείχνουν ότι το ελιξήριο της ομορφιάς βρίσκεται -μεταξύ άλλων- στο καθημερινό μας μενού.

Διαβάστε περισσότερα

men.ets.jpg10 παρανοήσεις για την εμμηνόπαυση


Παρότι είναι μία διαδικασία από την οποία όλες οι γυναίκες θα περάσουν αργά ή γρήγορα, είναι πολλές οι παρανοήσεις γι’ αυτήν που εξακολουθούν να επικρατούν.

Διαβάστε περισσότερα

asthmaattack.jpgΗ βιταμίνη D μειώνει τις κρίσεις άσθματος


Η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τις σοβαρές κρίσεις άσθματος, υποστηρίζει πρόσφατη μελέτη από τους ερευνητές του Σκανδιναβικού Κέντρου Cochrane. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από επτά παλαιότερες μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί σε 435 παιδιά και δύο ακόμη μελέτες σε 658 ενήλικες.

Διαβάστε περισσότερα

youtube.ets.jpgΠέντε τρόποι να κάνετε το YouTube πιο ασφαλές για τα παιδιά


Τα παιδιά αγαπούν το YouTube γιατί εκεί μπορούν να δουν αστεία βίντεο, να μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες ή να δημοσιεύσουν τις δικές τους δημιουργίες. Το δημοφιλές κανάλι όμως δεν περιέχει μόνο διασκεδαστικά βίντεο και παιχνίδια.

Διαβάστε περισσότερα

new.exams.ets.jpgΣτη λίστα του ΕΟΠΥΥ από σήμερα οι 86 νέες εξετάσεις


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα (31/10) η υπουργική απόφαση με την οποία εντάσσονται στη λίστα του ΕΟΠΥΥ, 86 επιπλέον ιατρικές πράξεις, ανακουφίζοντας χιλιάδες ασφαλισμένους. Το ίδιο ισχύει και για τις ανακοστολογημένες εξετάσεις, των οποίων οι τιμές μειώθηκαν, καθώς κρίθηκαν υπερκοστολογημένες.

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή Διάκριση για τη «Φάρμα του Διαδικτύου»

internetfarm.jpg
Το παιδικό βιβλίο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» μαζί με την ομώνυμη θεατρική παράσταση, βραβεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Evens Foundation, ως μια από τις πιο εμπνευσμένες και βέλτιστες πρακτικές στην Ευρώπη που προάγουν τον αλφαβητισμό των μέσων. Το βιβλίο και η παράσταση βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο, αναδεικνύοντας παράλληλα τρόπους με τους οποίους οι γονείς και οι παππούδες μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες των παιδιών τους και να τα καθοδηγήσουν σε μια ασφαλή, ηθική και εποικοδομητική πλοήγηση.

Διαβάστε περισσότερα