Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Εφαρμογή εγκυκλίου για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα



 
Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2016

Από σήμερα, 01/08/2016, τίθεται σε εφαρμογή η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που προβλέπει για τους οικονομικά αδύναμους ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κατάργηση της καταβολής του 1€ ανά συνταγή υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Υγείας (www.moh.gov.gr)  έχει αναρτηθεί αναλυτική ενημέρωση υπό μορφή ερωτήσεων/ απαντήσεων, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους.
Επιπλέον,  το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ,  δημιούργησε στην ιστοσελίδα www.idika.gr,  ειδική εφαρμογή στην οποία κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα με απλό και εύκολο τρόπο να επιβεβαιώσει το δικαίωμα του στην μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, μέσα από την υποενότητα Φαρμακευτική Κάλυψη Ανασφάλιστων και χρήση των κωδικών εισόδου taxisnet και του AMKA.
Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στα γραφεία Πρόνοιας του οικείου δήμου.


ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ