Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Υπέρταση: H επίτευξη άριστης ρύθμισης μειώνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.....

logo newsletter

nIl96Kl4.png 

 

ΣΦΕΕ: O ρόλος της κλινικής έρευνας στο κοινωνικό κράτος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση του ΣΦΕΕ με τίτλο: «Κλινική Έρευνα: Πρόοδος στην πράξη, δικαίωμα στη ζωή, φωνή στους ασθενείς».
Διαβάστε περισσότερα

pnigmos_thalassa_navagp.jpg"Μια Ευκαιρία στα Παιδιά" Διεθνής Δράση Πρόληψης Πνιγμών


Στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό" της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του Προγράμματος "Ακαδημία Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας δημιουργήθηκε το παραμύθι "Μια Ευκαιρία στα Παιδιά".

Διαβάστε περισσότερα

ipertash.jpgΥπέρταση: H επίτευξη άριστης ρύθμισης μειώνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο


Στην Ελλάδα πάνω από το 1/3 των ενηλίκων έχουν υπέρταση και πάνω από το 1/2 των ηλικιωμένων, ενώ 40% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι και μόνο 20% έχουν επιτύχει καλή ρύθμιση με φαρμακευτική θεραπεία.
Διαβάστε περισσότερα

Έπειτα από ξυλοδαρμό κατευθείαν στον ιατροδικαστή

xilodarmos.jpg
Τα περιστατικά ξυλοδαρμών αποτελούν μία πραγματικότητα και στη χώρα μας. Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία εντούτοις παλαιότερη μελέτη από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας είχε εκτιμήσει τους ξυλοδαρμούς σε ποσοστό 4% των συνολικών περιστατικών του ΤΕΠ του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ενώ αναμφίβολα μεγάλος αριθμός περιστατικών δεν προσέρχεται σε νοσοκομεία.
Διαβάστε περισσότερα

Καφές: Η πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών

016931808_30300.jpg
Μια κούπα ζεστού στιγμιαίου ή ένα ποτήρι frappe ή ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ αποτελεί το απαραίτητο ξεκίνημα της ημέρας για την πλειοψηφία των ενηλίκων, με πολλούς μάλιστα να ισχυρίζονται ότι δε μπορούν να «λειτουργήσουν» χωρίς αυτό.
Διαβάστε περισσότερα

water.jpgΤο νερό μπορεί να αλλάξει τον μεταβολισμό μας


Το σώμα μας αποτελείται κατά περίπου 60% από νερό. Χάνουμε συνεχώς νερό από το σώμα μας, κυρίως μέσω των ούρων και του ιδρώτα.
Διαβάστε περισσότερα

love-EVER.jpgΗ αδιαφορία δεν πρέπει να είναι τακτική στον έρωτα!


Στο κεφάλαιο έρωτας, οι άνθρωποι κατά βάση χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που απ’ την πρώτη στιγμή δείχνουν τα συναισθήματά τους, το ενδιαφέρον τους, και κυρίως, δεν κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλό τους.
Στη δεύτερη, κατατάσσονται εκείνοι που χαρακτηρίζονται απ’ τα ακριβώς αντίθετα χαρίσματα των πρώτων. Είτε δηλαδή νιώθουν πράγματα αλλά επιλέγουν να μην το δείξουν γιατί «φοβούνται», είτε επειδή απλώς δεν ενδιαφέρονται αλλά δεν έχουν τα κότσια να το πουν και θέλουν να μην αφήνουν κενή την καρέκλα της καβάτζας τους.

Διαβάστε περισσότερα

andrikh_filia.jpgΗ Φιλία μεταξύ αντρών είναι ωφέλιμη για την υγεία


Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ αντρών μειώνουν τα επίπεδα του στρες τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Οι άντρες που είναι κοντά ο ένας στον άλλο έχουν υψηλότερα επίπεδα ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης.
Διαβάστε περισσότερα