ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΟΥ
Το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Οινογευσιγνωσίας & Γαστρονομίας, στο Congresso Palace Perpignan, France στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (μέσω του προέδρου της CEOCO Mr Carlos Martin Cosme), απένειμε βραβεύσεις εστιατορίων, οινολόγων και επίσης βράβευσε για «CHEF EUROPE 2015″ τον Κωνσταντίνου Μουζάκη ως διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιεύς & Νήσων:
– Για την προσφορά του και την αγάπη του στην γαστρονομία.
– Τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.
– Για τις συνταγές σε συλλεκτικό βιβλίο της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.
– Για το έργο και όραμα του για την διάδοση της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής.
– Για τα αφιερώματα διαφόρων περιοχών της Γαστρονομίας της Ελλάδας όπως Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κρήτη. www.facebook.com/OlympAwardsGR
Ο αγροδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς τομείς, συμμετέχοντας κατά 21% στην συνολική Ελληνική Οικονομία, περιλαμβάνοντας 1.300 εταιρίες ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ και δημιουργώντας 70.000 θέσεις εργασίας. Την μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν τα γαλακτοκομικά, τα αρτοσκευάσματα και τα μπαχαρικά ενώ έπονται το κρασί και το ελαιόλαδο. “Φωτεινά” παραδείγματα που δείχνουν την προοπτική του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα είναι οι ελιές, το γιαούρτι και το μέλι, προϊόντα που εξήχθησαν σε αναπτυγμένες αγορές της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, ως επώνυμα και τυποποιημένα και κέρδισαν σημαντικά μερίδια αγοράς.
Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά συνάντησης των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα . Ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα στείλουν τα αντιπροσωπευτικά δείγματα τους για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016, οι οποίοι θα διεξαχθούν 28 και 29 Μαΐου στην Αθήνα. Ο Διαγωνισμός www.olympawards.GR θα απονείμει δυο διαφορετικά είδη βραβείων OLYMP Awards 2016 για τις κατηγορίες:
Κάντε την αίτηση συμμετοχής online, συμπληρώνοντας την φόρμα
Taste Olymp Awards: http://www.olympawards.co.uk/ wp-content/uploads/2016/01/ AITHSH-DIAGWNISMOU-POIOTHTAS- EL.pdf
Design Olymp Awards: http://www.olympawards.co.uk/ wp-content/uploads/2016/01/ AITHSH-DIAGWNISMOU- SYSKEVASIAS-EL.pdf
Το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Οινογευσιγνωσίας & Γαστρονομίας, στο Congresso Palace Perpignan, France στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (μέσω του προέδρου της CEOCO Mr Carlos Martin Cosme), απένειμε βραβεύσεις εστιατορίων, οινολόγων και επίσης βράβευσε για «CHEF EUROPE 2015″ τον Κωνσταντίνου Μουζάκη ως διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιεύς & Νήσων:
– Για την προσφορά του και την αγάπη του στην γαστρονομία.
– Τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.
– Για τις συνταγές σε συλλεκτικό βιβλίο της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.
– Για το έργο και όραμα του για την διάδοση της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής.
– Για τα αφιερώματα διαφόρων περιοχών της Γαστρονομίας της Ελλάδας όπως Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κρήτη. www.facebook.com/OlympAwardsGR
Ο αγροδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς τομείς, συμμετέχοντας κατά 21% στην συνολική Ελληνική Οικονομία, περιλαμβάνοντας 1.300 εταιρίες ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ και δημιουργώντας 70.000 θέσεις εργασίας. Την μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν τα γαλακτοκομικά, τα αρτοσκευάσματα και τα μπαχαρικά ενώ έπονται το κρασί και το ελαιόλαδο. “Φωτεινά” παραδείγματα που δείχνουν την προοπτική του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα είναι οι ελιές, το γιαούρτι και το μέλι, προϊόντα που εξήχθησαν σε αναπτυγμένες αγορές της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, ως επώνυμα και τυποποιημένα και κέρδισαν σημαντικά μερίδια αγοράς.
Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά συνάντησης των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα . Ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα στείλουν τα αντιπροσωπευτικά δείγματα τους για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016, οι οποίοι θα διεξαχθούν 28 και 29 Μαΐου στην Αθήνα. Ο Διαγωνισμός www.olympawards.GR θα απονείμει δυο διαφορετικά είδη βραβείων OLYMP Awards 2016 για τις κατηγορίες:
- TASTE Olymp Awards 2016, διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών
- DESIGN Olymp Awards 2016, διαγωνισμός συσκευασίας τροφίμων και ποτών
Κάντε την αίτηση συμμετοχής online, συμπληρώνοντας την φόρμα
Taste Olymp Awards: http://www.olympawards.co.uk/
Design Olymp Awards: http://www.olympawards.co.uk/