Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αποδοκιμάστηκε ο Ν. Φίλης από εκπαιδευτικούς


Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ εκπαιδευτικών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα της Αθήνας, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στα χέρια με εκπαιδευτικούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σημείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης και για τις αποφάσεις της στον χώρο της Παιδείας.
Το κλίμα παρέμεινε τεταμένο για αρκετή ώρα καθώς οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του κ. Φίλη και η εκδήλωση ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 19.30.
Στο μεταξύ, στο Βύρωνα, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν κατάληψη σε κινηματογράφο, αναγκάζοντας τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, να ακυρώσει την προγραμματισμένη του για σήμερα ομιλία.
Οι αντιεξουσιαστές που ανήρτησαν και σχετικό κείμενο στον ιστότοπο Indymedia, κατέλαβαν τον δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην «Λoυίζα») στο Βύρωνα. Εκεί, στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας θα μιλούσε ο υπουργός Ενέργειας.
Στην ανακοίνωσή τους, οι αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του και δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γειτονιά.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr