Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βράβευση του κ. Σταύρου Παπαδόπουλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου



http://www.kalimera-arkadia.gr/media/k2/items/cache/7e756307f4533557efb7efe09c5e018a_L.jpg 
«Κήρυκα του γνήσιου, άδολου πατριωτισμού των Πελοποννησίων» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο από την Καλαμάτα τον οποίο τίμησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά την πρωτοβουλία της Περιφερειακής αρχής, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, τονίζοντας ότι «αν και βρέθηκε στα πέρατα της γης ποτέ δε λησμόνησε το γενέθλιο τόπο του».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι με τη βράβευση αυτή ξεκινά ένας κύκλος τιμής σε προσωπικότητες της Πελοποννήσου με σημαντική κοινωνική προσφορά, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανάπτυξης του αισθήματος της αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.
«Ένας απλός άνθρωπος αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κ. Παπαδόπουλου τον Πελοποννήσιο Οδυσσέα, ο οποίος ταξίδεψε στα πέρατα της γης και απέδειξε ότι το μέγιστο προσόν του είναι η δύναμη ψυχής που διαθέτει» σημείωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το εχέγγυο που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες και παππούδες μας ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ακόμη ότι «πάγια πολιτική μας θέση είναι η αντίληψη ότι δεν περιμένουμε σωτήρες, αλλά διαθέτουμε μόνοι μας τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε. Το μήνυμα που εκπέμπει στις νέες γενιές ο κ. Παπαδόπουλος είναι ότι απαιτείται τόλμη, αποφασιστικότητα και όχι εμμονή στα ιδεαλιστικά μας προβλήματα».
Ο κ. Τατούλης, αφού ευχήθηκε τέλος στον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο μακροημέρευση και τα καλά του έργα να φέρουν τη σφραγίδα της αγάπης του για τον τόπο του, εξήρε τη συμβολή του στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου του, αλλά και την αποφασιστική και γενναιόψυχη στάση του καθώς ποτέ δεν φοβήθηκε να αναλάβει ρίσκα και να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα.