Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γιώτα Μπάγκα: Αστείοι οι ισχυρισμοί για οικονομική ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών μέσω της υποδοχής προσφύγων

Άρθρο της κ. Γιώτας Μπάγκα*



http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1-crop.jpg
Οι  βουλευτές του Σύριζα στο νομό μας σε πρόσφατη συνέντευξη τους,  μας προετοίμασαν για άφιξη περισσότερων προσφύγων- μεταναστών  στην ευρύτερη περιοχή του νομού μας. Αυτό είναι βέβαια γνωστό ότι σχεδιαζόταν εδώ και καιρό. Αυτό που προξενεί έκπληξη είναι η επιχειρηματολογία ιδιαίτερα της κ. Θελερίτη σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη που θα φέρουν μαζί τους οι πρόσφυγες στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι εξόφθαλμο βέβαια ότι το επιχείρημα αυτό επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων στους οποίους ο Σύριζα προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Διερωτώμαι ποια ανάπτυξη έφεραν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη και στο Ελληνικό. Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία μας;
Το επιχείρημα είναι έωλο , αν σκεφτούμε τα χρήματα που δαπανά το ελληνικό κράτος για τη σίτιση, περίθαλψη και αστυνόμευση των προσφύγων – μεταναστών, ποσά που ξεπερνούν κατά πολύ την βοήθεια που δεχόμαστε από την Ευρώπη. Και εν πάσει περιπτώσει, η ανάπτυξη  των τοπικών κοινωνιών έρχεται μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του νομού τις οποίες και πολεμά λυσσαλέα ο Σύριζα , γιατί δήθεν είναι ταξικά απέναντί του.
Ας κοιτάξει λοιπόν ο Σύριζα και οι βουλευτές του, αντί να αναδιανέμουν τη φτώχεια και τη μιζέρια να συζητήσουν με τους δημάρχους του νομού, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες για την προοπτική  να εγκαταστήσουν νέους πρόσφυγες- μετανάστες στο νομό σε δομές που δεν υπάρχουν, χύνοντας για άλλη μια φορά κροκοδείλια δάκρυα για το ανθρωπιστικό δράμα των προσφύγων – μεταναστών που η δική τους πολιτική των ανοικτών συνόρων διόγκωσε.

* Η κ. Γιώτα Μπάγκα είναι  Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας, Νομού Κορινθίας