Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επτά θέσεις γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

logo newsletter

pane_ioaninon.jpg 

 

Επτά θέσεις γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Στην προκήρυξη επτά θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ προχώρησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Διαβάστε περισσότερα

baskozos_poy.jpgΟ Ιωάννης Μπασκόζος, στις εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με θέμα «Μετανάστευση και Υγεία»

        
   Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Ιωάννης Μπασκόζος, συμμετείχε στις εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) που πραγματοποιήθηκε από 23 έως και 28 Μαΐου 2016 στη Γενεύη.

Διαβάστε περισσότερα

iatreio_dhmoukorydalou.jpgΙατρείο μνήμης στον Δήμο Κορυδαλλού


Την έναρξη λειτουργίας ιατρείου μνήμης, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, ανακοίνωσε το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μνήμης «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ».
Διαβάστε περισσότερα

proti_ype.jpg Η 1η Υ.Π.Ε ανέπτυξε προγράμματα πρόληψης, προαγωγής και αγωγής υγείας, διάγνωσης και θεραπείας σε διάφορες κοινωνικές ομάδες


Η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και στο πλαίσιο σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης των βασικών στόχων της,
Διαβάστε περισσότερα

ekepyyyyyyaaaasss.jpgΕπίσκεψη Διοικητή ΕΚΕΠΥ σε Hotspots Προσφύγων του Βορείου Αιγαίου


Στα πλαίσια του συντονισμού των υγειονομικών δράσεων σε ότι αφορά στο προσφυγικό, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ και Γενικός Συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νικόλαος Π. Παπαευσταθίου
Διαβάστε περισσότερα

diakopto_tokapnisma.jpgΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


Παρόλο που έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μείωση του ποσοστού των καπνιστών στη χώρα μας (βρίσκεται κάτω από το 38%), υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει, μέχρι να αντιμετωπιστούν ριζικά τα ζητήματα δημόσιας υγείας και μόλυνσης του περιβάλλοντος που οφείλονται στην καπνιστική συνήθεια.
Διαβάστε περισσότερα

egxeirhsh_kardiassss.jpgΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΔΙΑΣ''


Στο Mediterraneo Hospital πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και για πρώτη φορά στην πατρίδα μας η εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή.
Διαβάστε περισσότερα

andriki_iopogonimotita.jpgΑνδρική Υπογονιμότητα. Ποιες οι Απαραίτητες Εξετάσεις του Σπέρματος


Ο ανδρικός παράγων είναι υπεύθυνος αποκλειστικά ή εν μέρει για την υπογονιμότητα του 50% περίπου των ζευγαριών. Η ανδρική υπογονιμότητα σχετίζεται με τη χαμηλή παραγωγή σπερματοζωαρίων, με την ακινησία ή την αστοχία τους, καθώς και με τα εμπόδια που αποτρέπουν την έξοδο του σπέρματος.
Διαβάστε περισσότερα

what-types-of-animals-live-in-the-caribbean-sea_b6a8c4bf9e04abb2.jpgΤα οφέλη από το θαλασσινό νερό στην υγεία σας


Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν τα οφέλη για την υγεία και τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του νερού.
Διαβάστε περισσότερα

papaloukas.jpgΣτην Αθήνα η «Αποστολή ‘Διαβήτης’. Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!»


Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος για την ανάγκη συστηματικής άσκησης και ισορροπημένης διατροφής
Διαβάστε περισσότερα


tooth_travnatismos.jpgΤραυματισμοί των δοντιών: Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες;


Το στόμα μας καταλαμβάνει σχεδόν το 1% του σώματός μας, αλλά τα τραύματα στην περιοχή αυτή φτάνουν περίπου στο 5% όλου του ανθρωπίνου σώματος.
Διαβάστε περισσότερα