Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Εκρηκτική αρχή για τα Βίκος Street Relays σήμερα στην Καλαμάτα




Με τον ερχομό της Άνοιξης ξεκίνησαν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, τα Βίκος Street Relays με τον πρώτο αγώνα της σειράς στην παραλία της Καλαμάτας στο «Elite City Resort» στην τρίτη χρονιά του θεσμού. Με το σύνθημα των Relays ότι όλοι μαζί μπορούμε να φθάσουμε πιο μακριά να γίνεται πιο έντονο στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, διάφοροι κοινωνικοί φορείς, αθλητικοί σύλλογοι και πολλοί Καλαματιανοί ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό την επίβλεψη και υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Α.Ο. Ακρίτα,  για την ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ. Σε μία ηλιόλουστη και ζεστή μέρα στο πιο όμορφο κομμάτι της Καλαμάτας εκατοντάδες παιδιά και μεγάλοι πήραν τη σκυτάλη και πρόσφεραν στιγμές συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος, σε ένα αθλητικό πάρτυ .


Η Περιφέρεια Πελοπονήσου και ο Δήμος Καλαμάτας πήραν τη σκυτάλη συνεργάστηκαν και ενέπνευσαν όλους για μία διοργάνωση που προάγει το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγύη. Παρόντες ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αδαμόπουλος και Παναγιώτης Γιαννόπουλος και ο Ηλίας Κουτίβας που έτρεξαν στα 4χ500 μέτρα, ο Χρήστος Ζόμπολος επίσης από το Δήμο, οι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ελένη Αλιφέρη και Περικλής Μαντάς και η περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Μπούζα.
Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης έδωσε την εκκίνηση και συμμετείχε συμβολικά μαζί με τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ που είναι αθλητές των Special Olympics. .

Από το σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακεκριμένων Αθλητών συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Παπανικολάου, ο Μάνος Ξενάκης, ο Θανάσης Μιχαλόπουλος, ο Χρήστος Μασούρας και ο Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ήταν παρούσα με τις ομάδες από το κατηχητικό του Αγίου Νικολάου με τον πάτερ Φίλιππο που ενέπνευσε όλα τα παιδιά. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με το διευθυντή Τάσο Αργυρόπουλο είχε τη μεγαλύτερη ομάδα με 118 παιδιά και γονείς.

Μεγάλη συμμετοχή και από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Χρηστάκη, το κατάστημα αθλητικών ειδών Cosmos και από τα γυμναστήρια Re-action Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης & Γυμναστήρια, Fitness Centre και τη Σχολή Χορού Physical.

Ο αγώνας της Καλαμάτας, όπως άλλωστε και όλοι οι αγώνες των Βίκος Street Relays,  είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τα έσοδά του να διατίθενται  στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης) Καλαμάτας, το οποίο έχει στηρίξει κατά τα τελευταία δύο χρόνια σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα.

Άτομα που βρίσκονται υπό τη φροντίδα του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ συμμετείχαν στους αγώνες στέλνοντας από τη δική τους πλευρά ένα ξεχωριστό  μήνυμα ζωής με την καθοδήγηση της διοικητικά υπεύθυνης, Ιωάννας Καραμήτρη και επιστημονικά υπεύθυνης, Χριστίνας Μακρίδη. Τη σκυτάλη στη φιλανθρωπία βέβαια, είχε πάρει πρώτο το ξενοδοχείο Elite City Resort, το απόγευμα του Σαββάτου 19/3 διοργανώνοντας στο πλαίσιο των αγώνων ένα υπέροχο  Pasta Party με σκοπό να υποστηρίξει το έργο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Καλαμάτας.

Ο ονομαστικός χορηγός Βίκος που είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία που οδηγεί τη σειρά των αγώνων σε όλη την Ελλάδα. Με όχημα τη Renault ταξιδεύει η σκυτάλη από πόλη σε πόλη. Τα κανάλια Novasports φρόντισαν με το τηλεοπτικό τους συνεργείο να καλύψουν δημοσιογραφικά τη διοργάνωση, με τα αντίστοιχα ρεπορτάζ να προβάλλονται τις επόμενες ημέρες, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της Nova Running Team. Παράλληλα, όλοι οι συμμετόχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες μετρήσει με την εξειδικευμένη ομάδα του εργομετρικού κέντρου Nutrilab.
Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει Α.Ο Ακρίτας και οι εθελοντές του για την προσφορά τους, τόσο σε οργανωτικά ζητήματα του αγώνα όσο και στη δημιουργία ομάδων οι οποίες συμμετείχαν με έντονο ενθουσιασμό στους αγώνες.


Από το Γραφείου Τύπου & Ενημέρωσης