Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ο «νόμος» του ποδοσφαίρου και του... Ερνάνι - Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Τρίπολη

Ο «νόμος» του ποδοσφαίρου και του... Ερνάνι (vds)

Ο άγραφος «νόμος» του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες να χάνει στο τέλος και το ματς, ίσχυσε και στην Τρίπολη. Ο Αστέρας ήταν ανώτερος του Ολυμπιακού για μεγάλο διάστημα, πιέζοντας και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες (σ.σ. ακόμη και δοκάρι) τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε και το πλήρωσε.
Ετσι ο Ολυμπιακός που ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός, κατάφερε στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε να σημειώσει δύο γκολ και εν τέλει να πάρει δικαίως τη νίκη με σκορ 2-1. Σκόρερ και των δύο ερυθρόλευκων τερμάτων, ο Ερνάνι (σ.σ. ήταν γενικότερα πολύ καλός) που σημείωσε τα δύο πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα. Μάλιστα το πρώτο ήρθε μόλις στο 37ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ενώ το δεύτερο στο 49΄, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 90' με τον Δημούτσο.

Εύκολα ο ΟΣΦΠ, ήττα στο 94' η ΑΕΚ, έπεσαν Καλλονή και ΠανθρακικόςΑυτή ήταν η 24η νίκη για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα στο πρωτάθλημα, 11η εκτός έδρας, με την οποία οι πρωταθλητές έφτασαν τους 73 βαθμούς. Ο Αστέρας αντιθέτως έχασε κι άλλο έδαφος για την είσοδο στα πλέι οφ, μένοντας στους 34 (σ.σ. ο 5ος Πανιώνιος έχει 40 και ματς λιγότερο). Αυτή ήταν η 11η ήττα για τους Αρκάδες συνολικά και τρίτη στην Τρίπολη.

Οπως είπαμε το ματς άρχισε με γκολ από τα… αποδυτήρια για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 37ο δευτερόλεπτο ο Ερνάνι άνοιξε το σκορ. Ο Φορτούνης εκμεταλλεύθηκε «γκέλα» του Ιγκλέσιας και με εξαιρετική κάθετη, έβγαλε τον Ερνάνι στην πλάτη της άμυνας, με τον τελευταίο να πλασάρει για το 0-1!
Η συνέχεια όμως ανήκε στον Αστέρα. Οσο περνούσε η ώρα, οι Αρκάδες ανέβαζαν ολοένα και την απόδοσή τους, πιέζοντας αρκετά τον Ολυμπιακό, έχοντας μάλιστα δοκάρι στο 43' σε κεφαλιά του Μάσα! Δεν τις αξιοποίησαν όμως με το ημίχρονο να βρίσκει μπροστά τους Πειραιώτες, παρότι οι τελικές ήταν 8-1 υπέρ των γηπεδούχων!

Το ματς κρίθηκε εν πολλοίς στο 49' όταν ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2, δείχνοντας και πάλι ότι αυτό που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα. Σε κάθετη πάσα του Κασάμι, ο Ζησόπουλος έχασε τον Ερνάνι, εκείνος έγινε κάτοχος της μπάλας και με αριστερό πλασέ νίκησε ξανά τον Θεοδωρόπουλο! Ο ρυθμός στο ματς συνέχισε να είναι καλός ως το φινάλε του, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και αμφότερες τις ομάδες να έχουν διάθεση και να δημιουργούν αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Ο Αστέρας πάντως δεν ήταν το ίδιο καλός σε σχέση με διάστημα 20' έως 45' του πρώτου μέρους όπου είχε το πάνω χέρι. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αποχώρηση του Ιγκλέσιας στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Πάντως οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ως το τέλος και μείωσαν με τον Δημούτσο στο 90', όμως δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.
Να σημειώσουμε οτι ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με έξι αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό (σ.σ. γεγονός που επηρέασε τη «χημεία» του), με τον Καπίνο να συμμετέχει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Πάντως δεν κατάφερε να βγάλει το ματς, αποχωρώντας λόγω ενοχλήσεων.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Χάβος): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (46'λ.τ. Τσάβες), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόγλιο, Ν. Φερνάντες (62'΄Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (85' Ιωαννίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Καπίνο (73'λ.τ. Ρομπέρτο), Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (63' Ντομίνγκες), Πάρντο (63' Ντουρμάζ), Ερνάνι, Ιντέγε.