Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΣΗ Όχι σε νέα αύξηση των φόρων Τεράστια η ευθύνη της τρόικας



20.03.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διαβάζουμε ότι έχει μάλλον συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας η αύξηση διαφόρων φόρων, όπως και η μείωση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου.

Η Δράση εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σε μία τέτοια προοπτική. Οι Έλληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, ήδη υπερφορολογούνται, και μάλιστα, όπως έχει κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από σχετική προσφυγή της Δράσης αναφορικά με τη φορολόγηση ειδικά των ακινήτων, παρανόμως, με βάση ανύπαρκτες περιουσίες. Ταυτοχρόνως, οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος σε αντάλλαγμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι χειρίστης ποιότητας – στην υγεία, στην παιδεία, στη δημόσια ασφάλεια, στην απονομή της δικαιοσύνης. Συντηρούνται όμως χιλιάδες στους κομματικούς στρατούς.

Πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε ότι μόνη οδός για την ανάπτυξη είναι η μείωση των κρατικών δαπανών και όχι η αύξηση των κρατικών εσόδων. Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να το κατανοήσει, για λόγους ιδεολογίας, ανικανότητας και πολιτικού καιροσκοπισμού. Θεωρούμε όμως ότι τεράστια ευθύνη φέρει και η τρόικα, η οποία συνεχίζει να προτείνει ή να αποδέχεται αυξήσεις φόρων, ενώ πλέον περισσότεροι από τους μισούς φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία.

Φαίνεται ότι τελικά, καθώς παρακμάζει, η Ελλάδα έχει και τους δανειστές που της αξίζουν. Κρίμα.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ