Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

O Πελοπίδας Καλλίρης για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Νεμέας τα Σαββατοκύριακα




Σε ερώτηση Δημοσιογράφου σχετικά με το Κέντρο Υγείας Νεμέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2015/09/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%A0.-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%821.jpg«Το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Νεμέας τα Σαββατοκύριακα, μας παραπέμπει σε μία τριτοκοσμική Χώρα. Έτσι θέλουν να λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αυτοί που κόπτονται για καλύτερη παροχή στην περίθαλψη των πολιτών.
Πρέπει να ξέρουν οι Νεμεάτες,  και οι Νεμεάτισες και νομίζω ότι πρέπει να τους πληροφόρησε και ο Δήμαρχος ως όφειλε να κάνει, ότι το Κέντρο Υγείας Νεμέας είχε χαρακτηριστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ως Κέντρο Υγείας άγονης γραμμής με όλα τα ευεργετήματα που προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.
Η σημερινή Ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας κατάργησε τον χαρακτηρισμό αυτό, της άγονης περιοχής, για το Κέντρο Υγείας Νεμέας και εν τη πράξη δρομολογεί και το μερικό κλείσιμό του.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, θα αντιδράσουν σ’ αυτές τις λογικές απαξίωσης και ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέθεσε στο Διευθυντή Σεισμολογίας του ΕΜΠ κ. Σπυράκο,  να μελετήσει το θέμα της καθίζησης του εδάφους στο Κέντρο Υγείας Νεμέας, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αναβάθμισή του μέσω του νέου ΕΣΠΑ.
Οι Νεμεάτες και οι Νεμεάτισες πρέπει να έχουν τη δική τους φροντίδα υγείας, σε μία ορεινή περιοχή που το κοντινότερο προς εξυπηρέτηση των πολιτών νοσοκομείο είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού να περιέλθουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως προέβλεπε και ο Καλλικράτης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

                                                                                                                   Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας