Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Πρωτοφανή καθυστέρηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς παρόλο που η σύγκλιση του νέου Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου ξεκίνησε από την Παρασκευή 4 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διελκυστίνδα μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται η εμπλοκή των κρίσεων η οποία δεν αναμένεται ούτε και αύριο να τερματιστεί.
 Ο Υπουργός Άμυνας κ.Καμένος δείχνει να κερδίζει τη ρεβάνς από το μη διορισμό του ως Συντονιστή του μεταναστευτικού φαινομένου και θεωρεί δεδομένο την επιβολή της δικής του ατζέντας διαγράφοντας την αντίστοιχη του Πρωθυπουργικού Γραφείου.
Σύμφωνα με κύκλους του ΓΕΣ το θέμα δεν αναμένεται να κλείσει άμεσα και το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το Νόμο μέχρι τις 10 Μαρτίου ενδεχομένως και να εξαντληθεί ταυτόχρονα με την εξάντληση ενός από τους δύο πόλους παλαιού και νέου προσανατολισμού. Εξάλλου το διευθυντικό Γραφείο του Υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη δική του πηγή έμπνευσης που προφανώς διαφέρει ριζικά από τις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι απογοητευτικό καριέρες και ζωές Αξιωματικών που αφιερώνουν στη συντριπτική πλειοψηφία τη ζωή τους στην υπηρέτηση της πατρίδας να αγνοούνται εις όφελος μίας μειοψηφίας με προσωπική ατζέντα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να υπηρετεί δύο αφεντάδες. Και το λαό και κάποιον άλλο.  
Αποκαρδιωτικά φαινόμενα στις πρόσφατες κρίσεις της ηγεσίας της Αστυνομίας που κάποιοι κατόπιν έμπνευσης δεν αποχωρίζονταν την καρέκλα ευχόμαστε να μην επαναληφθούν. 
Ασφαλώς και ο Στρατός αποτελεί το τελευταίο προπύργιο και όλοι θέλουν να το ελέγχουν σε μία ώρα ανάγκης αλλά υπάρχουν και ζητήματα για τα οποία δεν μπορούμε να πετάμε την μπάλα στην κερκίδα…
 
thedayaftergr.blogspot.gr