Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες στο Ξυλόκαστρο

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ξυλόκαστρο –στο εργοτάξιο της εταιρίας Κοινοπραξία Ολυμπία- για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην εκτέλεση των μεγάλων οδικών έργων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Γιώργος Ψυχογιός, κα Μαρία Θελερίτη και κ. Γιώργος Τσιόγκας, οι δήμαρχοι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, Συκιωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος και Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, καθώς και οι εκπρόσωποι των εταιριών κατασκευής των έργων.
Στη συζήτηση αναφέρθηκαν, αφενός τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την κατασκευή των μεγάλων έργων στην περιοχή και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επίλυσή τους.
Οι εργασίες κατασκευής των νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες διότι αφορούν κυρίως μεγάλες κατασκευές σηράγγων, διαβάσεων και αντιπλημμυρικών έργων καθώς και διαπλατύνσεις της υφιστάμενης οδού.
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση κι εντατικοποίηση των εργασιών και διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος του 2016, θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, έως το Ξυλόκαστρο.
Επίσης ο κ. Δέδες, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, εξήγγειλε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των φθορών της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στα όρια του Δήμου με 800.000 € .
Τέλος έγινε αναφορά στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου και στη χρηματοδότηση για την «Εκπόνηση μελέτης για τη διάβρωση των ακτών (από την Κόρινθο έως την Πάτρα)» με 5,5 εκατομμύρια ευρώ.