Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Βασικά σημεία συνέντευξης του τέως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ



Βασικά σημεία συνέντευξης του τέως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ
και στη Δημοσιογράφο κα. Άννα Μπουσδούκου
την 7-3-2016

Είναι καλό να γίνονται σύνοδοι των αρχηγών, να γίνεται προσπάθεια επίτευξης πολιτικής συνεννόησης, σε μείζονα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα εθνικά ζητήματα, όπως είναι το προσφυγικό, αλλά είναι διαφορετικό, το να μην έχεις απολύτως κανένα  σχέδιο διαχείρισης της συγκεκριμένης κρίσης.
Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίζει τα λάθη της, τις αδυναμίες της,  τις ιδεοληψίες της,  προσπαθεί να μεταθέσει το πρόβλημα στην Ευρώπη, που η ίδια βεβαίως καθώς και η Ευρώπη δεν είναι άμοιρη ευθυνών.
Η Ελλάδα τι κατάφερε; Να μετατρέψει ένα πρόβλημα Ευρωπαϊκό, σε Ελληνικό, δεν πήρε της αναγκαίες πρωτοβουλίες. Βλέπεται ότι συνομιλητής πλέον, σε επίπεδο Ευρώπης  είναι τα Σκόπια και η Τουρκία.

Η Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά.
Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει;
Ποιοι είναι οι στόχοι που έχει βάλει για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος;
Άρα αντιλαμβάνεστε ότι αυτή την ώρα έχουμε ένα ζήτημα τεράστιας εθνικής σημασίας και από την άλλη μια κυβέρνηση ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να εκφράσω σοβαρές επιφυλάξεις και για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (από την αρχή τις είχα επισημάνει) και επαληθεύτηκα χθες από τα δημοσίευμα .
Έχουμε να κάνουμε με ένα ιστορικά ανορθολογικό παίκτη.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως μέσο πίεσης και αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία χώρα που διαχρονικά είναι ανορθόδοξη με την έννοια δηλαδή ότι μπορεί ακόμα να φτάσει και σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Με αφορμή βέβαια τους κανόνες διάσωσης και φανταστείτε παράλληλη υποκίνηση διεκδικήσεων μουσουλμάνων στη Θράκη με εξέγερση προσφύγων σε διάφορα σημεία της χώρας, τι μπορεί αυτό να σημάνει για την  αποσταθεροποίηση της χώρας.
Και ερωτώ, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης από την πλευρά της Κυβέρνησης, τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση;
Εάν κλείσουν τα σύνορα, όπως γράφουν οι εφημερίδες, πως θα μπορέσει η Ελλάδα να διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα;
 Ξεκινά η τουριστική περίοδο, εάν καταρρεύσει ο τουρισμός μας, μπαίνουμε σε διαφορετική φάση.