Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Έμειναν στο μηδέν Παννεμεατικός και Αστέρας Δερβενίου

7v2hozzy 
Για μία ακόμα φορά επαληθεύτηκε η παράδοση που θέλει τον Αστέρα Δερβενίου να φεύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Νεμέα. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας Κορινθίας  Παννεμεατικός και Αστέρας αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, μετά από έναν μέτριο αγώνα που πολύ γρήγορα ξεχαστεί.
R3svka06Βέβαια ο Αστέρας ‘φωνάζει’ για ένα τέρμα που του ακυρώθηκε, όταν στο 33’ ο τερματοφύλακας του Παννεμεατικού, Κεμαλάι, σε έξοδό του, έχασε τη μπάλα από τα χέρια του όταν πέφτοντας ακούμπησε στον Κακογιάννη που ήταν κοντά του, αλλά με γυρισμένη πλάτη. Ο Κακογιάννης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής κ. Ι. Κακριδής θεώρησε ότι ο Κακογιάννης παρενοχλούσε τον τερματοφύλακα και ακύρωσε το τέρμα.
Z57k995i 

 Σ’ όλο τον υπόλοιπο αγώνα, που δεν διεκδικεί δάφνες για την ποιότητά του, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου, αφού καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να επικρατήσει των αντίπαλων αμυντικών. Έτσι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Q5fb929oΟ αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει στο 10’ μια καλή ευκαιρία, όταν ο Κρισάφη, σε πλάγια σέντρα του Χάντη, άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Χαφούς, που τη βρήκε κοντά στη γωνία της μικρής περιοχής, σούταρε αλλά στο εξωτερικό πλαϊνό δίχτυ. Ο Παννεμεατικός σ’ όλο το α’ μέρος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Τάλλιου, ο οποίος ‘καθάρισε’ την εναέρια κυκλοφορία σε μια δυο φάσεις. Ο Αστέρας είχε καλή αλληλοκάλυψη στο χώρο του κέντρου και αυτό περιόρισε κατά πολύ την ανάπτυξη του Παννεμεατικού.
DqtzloyyΌμως και αυτός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα με τους επιθετικούς του και έτσι ο χρόνος καταναλωνόταν με μαρκαρίσματα και πολλά φάουλ στο χώρο του κέντρου του γηπέδου.
2aenbgee0z1lxauhΣτο β’ μέρος ο αγώνας συνέχισε να έχει την ίδια εικόνα, με τον Παννεμεατικό, ιδίως στο τελευταίο 20λεπτο να έχει ολοκληρωτική υπεροχή, καθότι και ο πάγκος του Αστέρα άργησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του. Τότε δημιουργήθηκαν και οι καλύτερες φάσεις για τον Παννεμεατικό. Η πρώτη στο 69’ με τον Τζίνη που βρέθηκε μόνος του, μετά από αναταραχή στην άμυνα του Αστέρα μετά από κόρνερ, λίγο αριστερότερα από τα σημείο του πέναλτι, αλλά σούταρε άστοχα. Η δεύτερη στο 83’ με ένα κτύπημα φάουλ από εξαιρετική θέση που ο Κριαράς έστειλε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Τάλλιου και η σπουδαιότερη στο 93’, όταν ο Τάλλιος με τη βοήθεια του δοκαριού και του Μετεβελή έβγαλαν κόρνερ ένα άλλο φάουλ, από πλάγια θέση αυτή τη φορά, του Κριαρά. Πιο πριν στο 61΄, ο Χάντης ξέφυγε του Παλυβού, που γλίστρησε, και, με την άμυνα του Παννεμεατικού σε ανισορροπία, έβγαλε σέντρα, πιο δυνατή όμως απ’ όσο έπρεπε και έτσι οι Κρισάφη και Χαφούς δεν πρόλαβαν τη μπάλα.
Ο Αστέρας πήρε βαθμό, μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι όταν οι παίκτες του παίζουν με ψυχή και προσήλωση τα αποτελέσματα έρχονται. 
J02aj0pwΠάντως η δυστοκία των επιθετικών του εξακολουθεί να προβληματίζει.
Fz52j8lkΟ διαιτητής κ. Ι. Κακριδής ήταν συμβιβαστικός. Τα πολλά φάουλ, λόγω και της φύσης του αγώνα που πήγε στη δύναμη, παρά στην τεχνική, που ο διαιτητής μάλλον σωστά, σφύριξε, εκνεύρισαν τους παίκτες και των δύο ομάδων και υπήρχε μια διαρκής γκρίνια για τις αποφάσεις του. Για το τέρμα του Αστέρα εφάρμοσε την αποψη ότι ο τερματοφύλακας δεν μαρκάρεται, αλλά μαρκάρισμα με γυρισμένη πλάτη δεν υπάρχει.
Οι της Νεμέας γκρινιάζουν για κάποιες δεύτερες κίτρινες κάρτες που δεν δόθηκαν και οι του Αστέρα για την ευκολία που έπαιρναν τα φάουλ οι αντίπαλοί τους. Χωρίς προβλήματα στις υποδείξεις του ο βοηθός κ. Αντωνόπουλος, ενώ ο κ. Ν. Τσολάκης δέχτηκε τις διαμαρτυρίες του πάγκου του Αστέρα στην υπόδειξη δύο οφσάιντ στην κόντρα.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ : Κεμαλάι, Ροθώνης, Παλυβός, Σταύρου, Βλάσσης, Τζίνης (72’ Τζάς), Μητράκος (46’ Λέντερης), Κριαράς, Λούβρης (61’ Κοντογιάννης), Λελούδας, Αναγνωστόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλλιος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαγγίνας, Τόλιας, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος, Χαφούς, Κρισάφη(87’ Τάφα), Χάντης (64’ Πεθαίνος).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr