Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Ε.Ε. αποδέχεται την πρόταση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεώδορου Ζαγοράκη για καθιέρωση ημέρας σχολικού αθλητισμού στην Ευρώπη




Εξαιρετική χαρακτήρισε την πρόταση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, να καθιερωθεί  ημέρα σχολικού αθλητισμού στην Ευρώπη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Navracsics, αρμόδιος για θέματα παιδείας, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή.
             
Στην ερώτησή του, ο κ. Ζαγοράκης, καλούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει την ιδέα της καθιέρωσης μιας ημέρας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού, αφιερωμένης αποκλειστικά στο σχολικό αθλητισμό και με την καθολική συμμετοχή όλων των σχολείων της Ευρώπης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής που διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενθαρρύνει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με σωματική άσκηση. Την εβδομάδα αυτή, διοργανώνονται πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής ομάδας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Ο κ. Navracsics επιβεβαιώνει στην απάντησή του, ότι το καλύτερο δυνατό πλαίσιο για την υλοποίηση  της συγκεκριμένης πρότασης, θα ήταν η εβδομάδα αθλητισμού και παράλληλα επισημαίνει ότι η Επιτροπή προτίθεται να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού όσον αφορά στη μορφή που θα έχει η εβδομάδα το 2016.

Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: 

«Η άθληση είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για τη διαμόρφωση ενός  σωστού τρόπου ζωής μετά την ενηλικίωση.  Η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι μια από τις  ‘’καλές συνήθειες’’ που πρέπει να αναπτύξουν τα παιδιά μας. Η καθιέρωση της ‘’Ημέρας σχολικού αθλητισμού’’ μπορεί να βοηθήσει  προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται ιδιαίτερα θετική σε αυτήν την πρόταση. Ειδικά για τις χώρες της Ε.Ε., όπου η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στις οικογένειες να προσφέρουν στα παιδιά τους εξωσχολικές ευκαιρίες για να αθληθούν, η ‘’Ημέρα σχολικού αθλητισμού’’ μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό. Η θετική απάντηση της Επιτροπής ανοίγει το δρόμο για την προώθηση αυτής της πρότασης και ελπίζω σύντομα να κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση υλοποίησή της».