Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αντίο Ευρώπη...Η Άντερλεχτ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ολύμπιακό που έχασε 1-2 στην παράταση

Αντίο Ευρώπη...
Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού για μία ακόμα χρονιά σταματά άδοξα. Οι νταμπλούχοι ηττήθηκαν με 2-1 από την Άντερλεχτ και στο «Καραϊσκάκης» στην παράταση και είπαν αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αν στο Βέλγιο με τον τρόπο που έχασε ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του, στον επαναληπτικό αγώνα έμοιαζε με ιδανικό αυτόχειρα. Παρότι κατάφερε να ισοφαρίσει από νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν μπόρεσε να κάνει γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε -πέφτοντας πάνω σε έναν εξαιρετικό Προτό- και στη συνέχεια, στην παράταση κατέρρευσε από την κούραση βλέποντας τους Βέλγους να βάζουν δύο γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τόσο τις απουσίες που είχαν όσο και αυτές που δημιουργήθηκαν -ειδικά στα πλάγια-, ενώ παρότι πατούσαν συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή έμοιαζαν να μην έχουν το παίκτη που θα βάλει το γκολ.
Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ δυνατά το παιχνίδι και ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο φρόντισε να δείξει στην Άντερλεχτ τις διαθέσεις του. Μόλις στο 8' ο Ιντέγε βρέθηκε απέναντι από τον Προτό, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει με το πλασέ του, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νέα διπλή ευκαιρία.
Αρχικά ο Φορτούνης νικήθηκε από τον Προτό σε κοντινό πλασέ του και στη συνέχεια και πάλι ο κίπερ των Βέλγων ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα από το σουτ του Ντουρμάζ. Γενικότερα ο Προτό ήταν σε όλο το παιχνίδι... εκεί για την Άντερλεχτ.
Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Χάντερ είδε χέρι του Κάρα σε προσπάθεια του Πουλίδο και υπέδειξε πέναλτι σε μία φάση απόφαση που μάλλον τραβηγμένη. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σίλβα έχασε τον Ντουρμάζ λόγω τραυματισμού και αναπροσάρμοσε τα πλάνα του με την είσοδο του Ντομίνγκες. Ωστόσο με τους Πουλίδο και Φορτούνη στα άκρα ο Ολυμπιακός έχασε λίγο σε ταχύτητα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός πατούσε καλά επιθετικά. Στο 57' ο Μποτία «φλέρταρε» με την κόκκινη κάρτα δίχως να του τη δείχνει ο Χάντερ ενώ με τη συμπλήρωση της μιας ώρας η Άντερλεχτ άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες εκμεταλλευόμενη την κούραση στο κέντρο του Ολυμπιακού. Ο Ρομπέρτο είπε διπλό «όχι» στο 63' ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός με την Άντερλεχτ να έχει δοκάρι.
Με την είσοδο του Ζντίελαρ αντί του πολύ καλού αλλά κουρασμένου Καμπιάσο ο Ολυμπιακός πήρε και πάί τον έλεγχο του κέντρου με το παιχνίδι ωστόσο να έχει πολύ γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να δημιουργούν διαδοχικές φάσεις. Ρομπέρτο και Προτό όμως έμοιαζαν ανίκητοι με τον πρώτο να σταματά σε τετ α τετ τον Ατσεαμπόνγκ και τον Βέλγο να λέει όχι στα σουτ του Τσόρι στο 78', του Σεμπά στο 90+3' αλλά και του Φορτούνη στο 90+6'. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο εξτρά ημίωρο της παράτασης.
 
Η παράταση άρχισε με τον Ολυμπιακό να ζητά σωστά πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Μποτία μέσα στην περιοχή, με τον Χάντερ ωστόσο να συνεχίζει εσφαλμένα το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ένα λάθος του αντιπάλου ώστε να το εκμεταλλευτούν και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δε συνέβη αυτό στο 102' όταν ο Ρομπέρτο βγήκε λανθασμένα εκτός περιοχής.
Στην εξέλιξη όμως της φάσης και με τον Μαζουακού να κάνει τραγικό λάθος, η μπάλα έφτασε στον Ατσεαμπόνγκ που με διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-1. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά πλήρωσε τις διαδοχικές του κακές αντιδράσεις μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, με τους παίκτες του να μην καταφέρνουν να διώξουν την μπάλα από τα καρέ τους.
Ο Προτό συνέχισε να καθαρίζει όποιο κίνδυνο υπήρχε μπροστά από την εστία του και οι Βέλγοι χτυπώντας στην κόντρα σημείωσαν και δεύτερο γκολ, και πάλι με τον Ατσεαμπόνγκ στο 111'.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (51' λ.τ. Ντομίνγκεζ), Καμπιάσο (67' Ζντιέλαρ), Πουλίδο (83' Σεμπά), Ιντέγε.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Χάσι): Προτό, Ντέσχαχτ, Μπίτνερ (91' Νούιτινκ), Εμποτζί, Ναχάρ, Μπατζί, Πρατ, Τζούριτσιτς (81' Σουάρεζ), Ατσεαμπόνγκ, Ντεντόνκερ (97' Ντεφούρ), Οκάκα.