Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Βουλή: Σύγκρουση από τα παλιά Τσίπρα - Μπακογιάννη με δόση χόλιγουντ και ελληνικού κινηματογράφου!

 

«Ο αυτοδημιούργητος πετυχημένος 40αρης… και η αρχόντισσα…». Με ένα «έργο» βγαλμένο από τα σπλάχνα του παλαιού ελληνικού μελοδραματικού κινηματογράφου που συνάρπαζαν μικρούς και μεγάλους και μια παράλληλη καταφυγή στους κινδύνους ενδυνάμωσης της εθνικιστικής ατζέντας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Βουλή προσπάθησε να «προσπεράσει» τα καυτά προβλήματα του Προσφυγικού, αλλά και να «υπερπηδήσει» τις απαντήσεις στην οξεία κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την «Ώρα του Πρωθυπουργού» σε μια «τονωτική» κοινοβουλευτική ομιλία προς βουλευτές και βάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και μάλιστα με «στρατηγικό» επιλεγμένο τρόπο σε αναφορές στους χρόνους που επέλεξε να τους πραγματοποιήσει.
Κάτι που έδωσε την αίσθηση, όπως σχολίαζαν μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των δύο επίκαιρων ερωτήσεων αντιπολιτευόμενοι κοινοβουλευτικοί κύκλοι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δώσει ένα χάρτη πολιτικής όδευσης στα στελέχη του για τις επικοινωνιακές μάχες που θα είναι αναγκασμένοι να δώσουν από εδώ και πέρα.
Η φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «ίσως δικαιολογείται μια μικρή οίηση, για έναν άνθρωπο που δεν ανήκει σε πολιτικό τζάκι και έχει καταφέρει στα 40 να γίνει πρωθυπουργός, συγκριτικά με τα όσα έχετε καταφέρει εσείς που ανήκετε σε μεγάλο πολιτικό τζάκι», όταν η βουλευτής της ΝΔ τον κατηγόρησε για «οίηση και τον κάλεσε να είναι πιο μετρημένος» στους αυτάρεσκους κομπασμούς του περί δήθεν επιτυχιών του, ήρθε να δικαιώσει όσους από την αντιπολίτευση καταλογίζουν στον ίδιο αλλά και στους υπουργούς του έλειψη συναίσθησης με την πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αντιστρέψει σε «στίγμα, αλλά στίγμα επιτυχίας» την κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη που του είπε πως «αυτή η ανακεφαλαιοποίηση είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα αποτυχίας της Κυβερνησή σας» και θα σας «ακολουθεί ως στίγμα από εδώ και πέρα…» ενώ στις αναφορές της ότι «οδήγησε την οικονομία της χώρας στο παγόβουνο, με την ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει…» και στις κατηγορίες για αφελληνισμό «με πράξεις και παραλείψεις το τραπεζικό σύστημα έπεσε στα χέρια εκείνων που εσείς λέγατε κοράκια των αγορών» προσπάθησε να υποβαθμίσει σε «υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία», σε «πικρία κάποιων κύκλων που προσδοκούσαν να αποτύχει η ανακεφαλαιοποίηση και να επαναφέρουν τα σενάρια Grexit, και να πάνε σε εκκαθάριση οι τράπεζες τραπεζών για να αποκτήσουν τον έλεγχο τους με μικρό αντίτιμο» αλλά και κατηγορίες υιοθέτησης αστήρικτων« θεωριών συνομωσίας για ξεπούλημα των τραπεζών σε κοράκια…».
Η δυσκολία, πάντως του Πρωθυπουργού φάνηκε όχι μόνο με την αναφορά του «να κάνουμε όσες επιτροπές θέλετε για τις ανακεφαλαιοποιήσεις…» αλλά κυρίως από τον συμψηφισμό που επιχείρησε λέγοντας «να κάνουμε όμως Επιτροπές και για τα δάνεια των δύο κομμάτων σας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που θέλετε να τα φορτώσετε στον ελληνικό λαό με νυχτερινές τροπολογίες… και 40 χρόνια να παίρνετε την κρατική επιχορήγηση δεν σας φτάνει για τα αποπληρώσετε».
Ανάλογου χαρακτήρα ήταν και οι «βολές» που εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όταν στην κριτική για το κλείσιμο των τραπεζών λέγοντας «μου λέτε ότι την καταστροφή σε αυτήν τη χώρα την έφερε σε 7 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον ελληνικό λαό που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι; Εσείς λέγατε για success story. Εμείς τώρα προσπαθούμε να ξεπλύνουμε τα άπλυτα που έχετε αφήσει τόσα χρόνια στη χώρα. Και θα τα ξεπλύνουμε…» αλλά και στην «σουβλιά» της Ντόρας Μπακογιάννη που του θύμισε τις κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ περί κρατικοποίηση των τραπεζών που προσπάθησε να προσπεράσει λέγοντας «εσείς μια φιλελεύθερη πολιτικος που δεν το έχετε κρύψει και είστε υπέρ της ιδιωτικοποιήσεων, τώρτα με κατηγορείετα περί αφελληνισμού των τραπεζών, δηλαδή δεν θα πρέπει να γίνουν και οι ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων εάν οι επενδυτές και κεφάλαια είναι ξένα και δεν είναι ελληνικά…»
Ο πρωθυπουργός, πάντως έδειξε σήμερα στην Ολομέλεια ότι παρέμενε συνεπαρμένος από την θεατρική εκδρομή του ίδιου με το μισό του υπουργικό συμβούλιο στον Λάκη Λαζόπουλο. Έτσι όταν η Ντόρα Μπακογιάννη του θύμισε το «αγάπη μου σήμερα έκλεισα τις τράπεζες…» που είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης στη σύζυγό του εκείνος της είπε «εσείς χρησιμοποιήσατε κάτι που παραπέμπει νομίζω, εάν δεν κάνω λάθος σε ένα τίτλο από αμερικάνικη ταινία… αλλά εσάς σας ταιριάζει ένας άλλος τίτλος ταινίας το “ κοίτα ποιος μιλάει…”. Μιλάνε αυτοί που λεηλάτησαν αυτό τον τόπο επί 25 χρόνια».
Και επειδή, όλα αυτά μπορεί να γράφουν με ως «ατάκες» αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως αυτά που έχουν δημιουργηθεί με τις υπερσυγκεντρώσεις των προσφύγων ο πρωθυπουργός, στην απάντηση που έδωσε στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «ξέθαψε» τους κινδύνους της Χρυσής Αυγής και της ενδυνάμωσης της εθνικής ατζέντας κάνοντας ευθέως τον κ. Βασίλη Λεβέντη να του πεί «εμείς είμαστε η Ένωση Κεντρώων, σας ρωτάμε καλόπιστα και μου απαντάτε για την Χρυσή Αυγή, έτσι θα γλίνει ο διάλογος…» 

newsit.gr