Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ



http://www.lamia.gr/sites/default/files/field/image/nea/pagkosmia-imera-dikaiomaton-tou-paidiou.png
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Συρεγγέλα, για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

       «Μέσα στη δίνη της  μεγάλης οικονομικής κρίσης, οι μεγαλύτερες και πιο οδυνηρές συνέπειες είναι αυτές που αντανακλούν στη ζωή των παιδιών μας. Η στήριξη της σύγχρονης οικογένειας οφείλει να είναι μια καθημερινή προσπάθεια και όχι μόνο ένα ευχολόγιο για τη σημερινή μέρα.

      Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μην αργήσει η μέρα, που δεν θα δημιουργούν οι κοινωνίες νέους, με καταθλιπτικά σύνδρομα και ανασφάλεια για το μέλλον τους. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του πλανήτη και να μην ξεχνάμε, ότι κάθε πέντε λεπτά, κάπου στον κόσμο, ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας της βίας. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε οι εικόνες των πνιγμένων παιδιών στα παράλια των νησιών μας να γίνουν μια κακιά ανάμνηση.

    Οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά στα παιδιά μας το ρόλο που τους αξίζει, όπως τον περιγράφει ο Γ.Ρίτσος:

‘’Τα παιδιά θέλουν παπούτσια/ τα παιδιά θέλουν ψωμί/ θέλουνε και φάρμακα/ δούλεψε και συ/ Γέλα κλαίγε κι όλο λέγε/ το παιδί: ζωή./ Τίποτ’ άλλο, Ζωή… Τούτη είναι η ζωή μας/ τούτο το μεγάλο, τίποτ’ άλλο/ γέλα κλάψε,, πες ό,τι θες / Το παιδί ζωή: ζωή / τίποτ’ άλλο’’…»!