Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

«13άρι» με... καμπανάκι ενόψει Αρσεναλ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4

«13άρι» με... καμπανάκι ενόψει Αρσεναλ (vds) Σε ένα ματς που πήρε... φωτιά στα τελευταία του λεπτά και με τον Ολυμπιακό να προβληματίζει αμυντικά λίγες μέρες πριν τον «τελικό» με την Αρσεναλ, οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με 4-3.
Έτσι πανηγύρισαν την 12η νίκη τους (13η αν υπολογίσουμε και αυτή επί του Παναθηναϊκού) σε 13 αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα. 
Ντουρμάζ με φάουλ στο 14', Φορτούνης με πέναλτι στο 48' (σ.σ. δεν υπήρχε παράβαση), Φινμπόγκασον επίσης με πέναλτι (πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα) στο 65' και Σεμπά στο 80' (επίσης πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα) τα τέρματα των Πειραιωτών. Ντιγκινί (15', 91') και Ηλιάδης (87') οι σκόρερ των γηπεδούχων.

Το εντυπωσιακό ήταν οτι η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν μπροστά στο σκορ με 4-1 ως το 87' όμως στη συνέχεια δέχθηκε δύο γκολ, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής έχασε κι άλλη ευκαιρία για το 4-4!
Έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 36 βαθμούς (χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι με τον Παναθηναϊκό) και βρίσκονται στο +13 από την 2η ΑΕΚ που αγωνίζεται την Κυριακή. Στους μόλις 7 βαθμούς έμεινε ο ουραγός Πανθρακικός, που γνώρισε την 8η ήττα του, 5η εντός.
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε ποσοστά κατοχής άνω του 70%, πιέζοντας έντονα κατά διαστήματα, ωστόσο κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Πασχαλάκη μόνο από στημένη φάση. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γηπεδούχοι ανησύχησαν τους πρωταθλητές, φεύγοντας έξυπνα στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενη την μη ικανοποιητική αμυντική λειτουργία της μεσαίας γραμμής τους.
Το σημαντικότερο σημείο του α' 45λέπτου, ήταν το δίλεπτο 14', 15' διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν τα δύο πρώτα γκολ. ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε το 1-1 από τον Ντιγκινί (σ.σ. ο Σίλβα διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ), με τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα να πιάνονται στον... ύπνο.
Να πούμε ότι στο 28' ο Κασάμι ζήτησε πέναλτι σε χέρι μετά από σουτ του.

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ σχεδόν με τη σέντρα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς στα 44'', ο Φινμπόγκασον κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σερφά (δέχθηκε και κίτρινη) και το Φορτούνης με ωραία εκτέλεση έκανε το 1-2.
Στο 65' ο Ολυμπιακός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά σε μαρκάρισμα του Ηλιάδη στον Καμπιάσο, το οποίο ήταν καθαρό. Εκτελεστής δεν ήταν ο Φορτούνης, αλλά ο Φινμπόγκασον που έκανε το 1-3 και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.
Οσον αφορά την εικόνα του ματς στο β΄ μέρος, Ολυμπιακός είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής, ενώ με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, απειλήθηκε ελάχιστα από τους γηπεδούχους και ειδικά μετά την πραγματοποίηση του 1-3.
Στο τελευταίο 25 λεπτό και οι ίδιοι οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έκαναν περισσότερο συντήρηση δυνάμεων, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να σκοράρουν ακόμη μία φορά (1-4) και συγκεκριμένα με τον Σερμπά στο 80'(σ.σ. πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Ντουρμάζ).
Εκείνο το οποίο προβλημάτισε ωστόσο ήταν ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σίλβα έδειξαν αδικαιολόγητη χαλάρωση, με τους Ντιγκινί και Ηλιάδη να «χτυπούν» στο 87' και το 91' μειώνοντας σε 3-4 και βάζοντας στο ματς-φωτιά!
Μάλιστα ο Πανθρακικός έχασε κι άλλη ευκαιρία για το 4-4, ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ηλιάδη στις καθυστερήσεις (σ.σ. δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Σέτι, Ψάλτης (76' Μαρκόπουλος), Μπαϊκαρά, Χαβίτο (81' Νικόλτσης), Μουδούρογλου (58' Ηλιάδης), Ντιγκινί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα (78' Μποτία), Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (71΄Ντομίνγκες), Ερνάνι (67' Σεμπά), Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον