Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Βραβείο του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

  final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή-Τηλεόραση» απένειμε φέτος, για πρώτη φορά, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» στην ταινία «Μπλάνκα» του Kohiki Hasel, συμπαραγωγή Ιταλίας, Ιαπωνίας και Φιλιππίνων. Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας, μεγάλου μήκους, του διαγωνιστικού τμήματος, που εξερευνώντας με φρέσκια ματιά τις απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης στις οποίες ζουν παιδιά εγκαταλελειμμένα στους δρόμους και τις παραγκουπόλεις της Μανίλα, αναδεικνύει τις αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης. 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που συμπλήρωσε ήδη 18 χρόνια ζωής, αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία στο είδος του παγκοσμίως. Οι δεκάδες ταινίες που διαγωνίζονται -και προέρχονται από χώρες όλου του κόσμου- ασχολούνται με τόλμη, τρυφερότητα και χιούμορ με διάφορες όψεις της σύγχρονης ζωής, στηλιτεύοντας πάντα τη βία, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία. Όλες οι ταινίες διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο, δηλαδή εμπνέονται από αγάπη για τον Άνθρωπο, τη Ζωή και τη Φύση, αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη των νέων και βοηθούν στην αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα.
Με την πρωτοβουλία της θέσπισης και απονομής δικού του βραβείου, ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής αναγνωρίζει και τιμά την εκπαιδευτική προσφορά του φεστιβάλ στην ελληνική κοινωνία αλλά και τη διεθνή του επιτυχία και απήχηση.
 
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=31520ebd-09aa-4923-b190-a56600c0fa45