Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΕΚ 3 - 0 εύκολα την Καλλονή

Εύκολο απόγευμα απέναντι στην Καλλονή είχε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ , με την Ένωση να επικρατεί εύκολα με και να αυξάνει τη διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες που κυνηγούν τη δεύτερη θέση. Οι παίκτες του Γκουτάβο Πογιέτ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρη πρόθεση να «καθαρίσουν» γρήγορα το παιχνίδι. Κι αυτό φάνηκε από νωρίς, καθώς μόλις στο 5' οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Τζεμπούρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χογκ με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γιόχανσον.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20άλεπτο οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τις επιτυχίες τους. Ο Ντίντακ κινήθηκε ως εξτρέμ και έκανε την παράλληλη πάσα για τον Αραβίδη, ο οποίος προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στο 29' ορθώς δεν μέτρησε γκολ του Μπουονανότε με… λόμπα, καθώς ο Αργεντινός ήταν οφ σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης! Στο 50' ο Τζήλος αρνήθηκε να καταλογίσει καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, όταν ο Τσαμπούρης «γκρέμισε» μέσα στην περιοχή τον Τζεμπούρ. Ωστόσο ο Λαρισαίος ρέφερι είπε «παίζετε», ενώ και στα επόμενα λεπτά είχε μια σειρά αποφάσεων που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς ΑΕΚ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Καλλονής να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο ματς χάθηκε στο 60'. Ο Μπαρόχα έκανε μία από τις συνηθισμένες… γκέλες του, ο Αντέτζο πλάσαρε με τη μία, όμως ο Ντίντακ απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή! Η ΑΕΚ, ωστόσο, «απάντησε» στο 62', όταν ο Γκάλο σέντραρε από δεξιά κι ο Αραβίδης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χογκ, διαμορφώνοντας το 3-0.
Στο 64' ο Γιόχανσον λίγο έλειψε να σκοράρει σε τέταρτο συνεχόμενο ματς, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Και στο 69' ο Αραβίδης «άγγιξε» το χατ τρικ, όμως ο Ούκα του στέρησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το τρίτο γκολ του στο ματς, διώχνοντας τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Στο 72' ήταν η σειρά του Γκάλο να διώξει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, έπειτα από κεφαλιά του Καλτσά.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πογιέτ πάτησαν και πάλι… γκάζι με τον Βάργκας στο 80' να αξιοποιεί την πάσα με το τακουνάκι του Μάνταλου και να σουτάρει πάνω στο Ούκα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Άρθο έπιασε την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, με τον Χογκ να μπλοκάρει. Στο 86' ο Μάνυαλος έκανε το σουτ, δίχως να ανησυχεί τον Χογκ.
Ο Μπαρόχα στο 91' απομάκρυνε τη μπάλα έπειτα από σουτ του Καλτσά, ενώ στο 92' ο Μπουονανότε προσπάθησε να χριστεί σκόρερ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89' Κορδέρο), Μπουονανότε, Πλατέλλας (63' Βάργκας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (76' Μάνταλος).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο (65' Ούκα), Γιορέντε (84' Ευαγγελιδάκης), Κεϊτά, Καλτσάς, Χιντασέλι (65' Ξυδάς), Γεωργίου, Σάμπα, Μανούσος.


Με το «διπλό» απέδρασε από τα Γιάννενα ο Λεβαδεαικός Ο Λεβαδειακός άντεξε στην άμυνα και με γκολ από τον Χρήστο Μίνγκα στο 67' «έκλεψε» το τρίποντο από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Η αυλαία της ημέρας πέφτει στις 19:30 στη Βέροια, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.