Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην πρώτη εκδήλωση των Μουσικών Περιπάτων στα ελληνικά Μουσεία

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη εκδήλωση των Μουσικών Περιπάτων στα Μουσεία. Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς δράσεων που αποσκοπούν να συνδέσουν αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.
Η τρέχουσα περιοδική έκθεση που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και τιτλοφορείται «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας». Σε συνδυασμό με τη μουσική δωματίου, με έργα των Alexander Borodin Antonin και Leopold Dvorak, αναδεικνύεται ιδανικά το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής των Ευρωπαίων περιηγητών στην Αθήνα. Οι επισκέπτες της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής, περπατώντας στα βήματα των περιηγητών με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων του μουσείου.
Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί, επίσης, το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2016 με θέμα την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου που συμπληρώνει τη χρονιά που έρχεται 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του.
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=3c99f48a-c57a-4869-9a39-a56600c1e3b6