Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το σχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου για να μην εφαρμόσει το Μνημόνιο στο ασφαλιστικό!

Μπορεί στις τελετές παράδοσης – παραλαβής να μην βγαίνουν συνήθως πολλές ειδήσεις, ωστόσο, στην περίπτωση του υπουργείου Εργασίας, τα πράγματα άλλαξαν.
Ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έδωσε στη δημοσιότητα έναν οδικό χάρτη του τρόπου που θα κινηθεί, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό. Μάλιστα, περιέγραψε τον τρόπο που θα επιδιώξει να υπερβεί τα μνημόνια.
Συγκεκριμένα, τόνισε: «Στην πρώτη γραμμή των μεταρρυθμίσεων εργασιακό και ασφαλιστικά. Αποδείξαμε το 7μηνο ότι είμαστε δύναμη αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία. Τώρα είναι καιρός να αποδείξουμε ότι είμαστε δύναμη μεταρρυθμίσεων. Επειδή στην Ελλάδα έχουν αποδιαρθρθωθεί όλες οι εργασιακές σχέσεις, βασικό μας μέλημα είναι η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αλλά και η αντιμετώπιση της τερατώδους ανεργίας».
Για να συμπληρώσει: «Μεγαλύτερη πρόκληση είναι το ασφαλιστικό. Δεν ήταν υγιές ούτε πριν το 2010. Αν εμείς προτείνουμε μία εθνική μεταρρύθμιση δεν θα χρειάζεται να ακολουθήσουμε το μνημόνιο. Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις κατώτερες συντάξεις και ο ν. Λοβέρδος – Κουτρουμάνη θα μειώσει τις συντάξεις χωρίς να καταστήσει βιώσιμο το ασφαλιστικό. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση και γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος τόνισε: «Στο μυαλό μας δεν είναι οι μειώσεις, αλλά ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να είναι και κοινωνική και ασφάλιση, γιατί το τώρα έχει το όνομα και όχι τη χώρα».

aftodioikisi.gr