Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και η Ν.Δ.

Ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και η Ν.Δ.
Πριν από λίγα χρόνια ο Δημήτρης Διαμαντίδης όταν ένιωσε κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια με Παναθηναϊκό και εθνική ομάδα αποφάσισε να μην ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Τότε ακούστηκαν πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά η Εθνική βρήκε νέους ηγέτες και προχώρησε.
Μετά από αρκετές αποτυχίες, φέτος, στο Ευρωμπάσκετ, η ομάδα «συσπειρώθηκε» και έκανε την καλύτερη εμφάνιση που μπορούσε. Αλλοι θεωρούν επιτυχημένο το αποτέλεσμα, άλλοι όχι.
Και τώρα ο ηγέτης, ο Βασίλης Σπανούλης, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα. Εφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Το νέο αίμα θα αναλάβει την ηγεσία και τις ευθύνες. Χρειάζονται καινούργια πρόσωπα. Φρέσκες ιδέες. Νέο αφήγημα. Για κάθε ομάδα. Και για κάθε πολιτικό κόμμα.
Πολύ περισσότερο για τη Νέα Δημοκρατία που κουβαλά τη φθορά πολλών χρόνων εξουσίας, αλλά και δύο εκλογικές ήττες. Είναι χρήσιμο και κρίσιμο για τη χώρα η κεντροδεξιά παράταξη να βρει ξανά την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της. 
Και για να γίνει αυτό στα μνημονιακά έτη, που ο πολιτικός χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και η κοινωνία μετασχηματίζεται διαρκώς, χρειάζονται πρόσωπα άφθαρτα που θα έχουν και την ικανότητα να προτείνουν ρηξικέλευθες πολιτικές. Για να υπάρξει σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα του 2020.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ
jtsaprounis@e-typos.com