Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αποσυμπίεση με... τριάρα! Ο Παναθηναϊκός καθάρισε σε 19' τον Λεβαδειακό

Σε υγιεινό (κυρίως όσον αφορά τη θέση του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο) περίπατο μετέτρεψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο. Τελικό σκορ 3-0, το οποίο είχε διαμορφωθεί από το... 19'. Η ομάδα του Αναστασίου βρήκε γκολ στο παιχνίδι, χωρίς καλά καλά να έχει κάνει ευκαιρία. Η κάθετη του Μπεργκ στον Καρέλη και το μαρκάρισμα του Ουόν έφεραν φάουλ σε καλή θέση για τους πράσινους. Ο Σουηδός πάτησε για τον Νάνο, ο οποίος σούταρε δυνατά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Τσιντώτα και τον ξεγέλασε, καταλήγοντας στον ουρανό της εστίας του...Το γκολ ελευθέρωσε τα πόδια της παρέας του Μπεργκ, η οποία είδε και το δεύτερο της σουτ να βρίσκει δίχτυα. Θύτης αυτή τη φορά ο Καρέλης, ο οποίος με απίθανη εκτέλεση με το αριστερό έβαλε την ομάδα του μπροστά με δύο γκολ διαφορά, μόλις στο 14ο λεπτό. Ό,τι κι αν επιχειρούσαν οι πράσινοι, τους έβγαινε. Έτσι στο 19' ο Μπεργκ άφησε υπέροχα για τον Καρέλη, εκείνος γύρισε στον Ατζαγκούν και... μαντέψτε. 3-0, με 3/3 στις ευκαιρίες για τον ΠΑΟ.

Και μπορεί η ομάδα να πετούσε στο γήπεδο, όμως η εξέδρα, εκτός από μισοάδεια, παρέμενε και παγωμένη, καθώς οι οπαδοί των πρασίνων προχώρησαν ξανά σε σιωπηρή διαμαρτυρία, για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας τους... 

Οι ρυθμοί της αναμέτρησης έπεσαν, με τους πράσινους να κατεβάζουν ταχύτητα και το ημίχρονο να βγαίνει στο... χαλαρό 3-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους οπαδούς του ΠΑΟ να διακόπτουν τη 45λεπτη τους σιωπή, δίνοντας παλμό στο παιχνίδι. Αγωνιστικός παλμός, πάντως, δεν υπήρχε, καθώς ο Λεβαδειακός επέδειξε, έστω και αργά, καλύτερη αμυντική λειτουργία, ενώ και οι πράσινοι δεν κυνήγησαν με την ίδια επιμονή το γκολ.
Η πρώτη φορά που χρειάστηκε ο Στιλ να επέμβει ήταν στο... 74', με την μπάλα να κοντράρει στο σουτ του Μάρκοβιτς και να δυσκολεύει τη ζωή του Άγγλου, που πάντως μπλόκαρε, με διπλή προσπάθεια.
Από ένα σημείο και μετά, το ενδιαφέρον περιορίστηκε στο δείκτη του σκορ, με τον Μπεργκ να ψάχνει το γκολ, όμως στο εντυπωσιακό γυριστό που επιχείρησε στο 81' , η μπάλα πέρασε ψηλά. 
Ο Λεβαδειακός αναθάρρησε στο τέλος, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, όμως γκολ δε βρήκε...
Το 3-0 παρέμεινε έως και το τέλος, με τους πράσινους να “φτιάχνουν” το κλίμα (και) στην εξέδρα.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (71' Λαγός), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (58' Νίνης), Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πράνιτς (64' Αμπέντ)
Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Ναβάρο, Μάντζιος, Γιακουμάκης, Ρομέου (60' Μάρκοβιτς), Στάθης, Γουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος (74' Μίνγκας)