Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τα συντρίμμια στο νησί του Ινδικού ανήκουν στο Boeing των Malaysia Airlines

 
Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το κομμάτι πτέρυγας από Boeing 777 που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, είναι από τη μοιραία πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβαίνοντες.



Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα επίλυσης του μυστηρίου με τη χαμένη πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

«Η διεθνής ομάδα των εμπειρογνωμόνων έχουν οριστικά επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στην Ρεϊνιόν είναι πράγματι από την πτήση MH370», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας σε τηλεοπτική του δήλωση.

«Τώρα έχουμε απτές αποδείξεις ότι η πτήση MH370 έλαβε τραγικό τέλος στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Αυτή είναι μία απομακρυσμένη, αφιλόξενη και επικίνδυνη περιοχή» πρόσθεσε ο Ν.Ραζάκ.


Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Λίγη ώρα αργότερα ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, που μετέχει στην έρευνα δήλωσε ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές ενδείξεις» ότι το τμήμα του φτερού προέρχεται από το χαμένο Boeing 777, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ακόμη.

Ο Μακοβιάκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε μαζί με το φτερό θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν από τη γαλλική αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή τους οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανέφεραν ότι οι οικείοι των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν ενημερωθεί. «Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλα αντικείμενα που θα συμβάλουν να λυθεί το μυστήριο», σημείωσε η διεύθυνση της εταιρείας.

Το τμήμα του φτερού -ένα πηδάλιο κλίσης- που εντοπίστηκε στο νησί, χιλιάδες χιλιόμετρα από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους, έχει μεταφερθεί σε εργαστήριο στην Τουλούζη.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε πριν από 515 ημέρες. Το Boeing είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία με προορισμό το Πεκίνο.

Μέχρι σήμερα ουδείς θα μπορεί να πει με ασφάλεια γιατί το αεροσκάφος κατέληξε να πετά πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, παρεκκλίνοντας της πορείας του. Αγνωστο παραμένει και το σημείο συντριβής του.

Newsroom ΔΟΛ