Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΔ Κ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ



http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2015/03/arampatzi-foteini.jpgΗ Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίζουμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα αυτοαναγορεύτηκε σε διαπρύσιο κήρυκα της αγροτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.


Μετά την συνειδητή πολιτική εξαπάτηση του αγροτικού μας κόσμου, στο “διαβόητο” πλέον πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπου υποσχόταν κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών και θέσπιση του αφορολόγητου μέχρι τις 12.000 ευρώ, σήμερα αναγκάζεται να παραδεχθεί πια “έξω από τα δόντια” ότι θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί την προκαταβολή του φόρου τους στο 50% και όχι στο 100% καθώς και φορολογικό συντελεστή 13%, κι όχι 26% ή 29% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Με άλλα λόγια, ομολογεί πλέον με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι μοναδικό ανάχωμα και “σωσίβιο” στην νέα φοροεπιδρομή, που ετοιμάζεται, είναι ο πραγματικά μεταρρυθμιστικός φορολογικός νόμος 4172/2013 της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Ένας νόμος, που προέβλεπε φορολογία των αγροτών μόνο με 13% επί του καθαρού εισοδήματος, θεσμοθετώντας τη δίκαιη συμμετοχή των αγροτών στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, ένας νόμος, που καταπολεμούσε τη φοροδιαφυγή, βάζοντας φραγμό στις στρεβλώσεις του παρελθόντος και ασφαλώς δεν φορολογούσε επ’ ουδενί τις Κοινοτικές Ενισχύσεις, που η δική του Κυβέρνηση, για πρώτη φορά στα χρονικά και ελαφρά τη καρδία, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το έπραξε.