Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ Γ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ



http://www.naftemporiki.gr/fu/p/767729/638/399/0x0000000000a7e2e0/2/o-eurobouleutis-giorgos-koumoutsakos.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,  αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Υπουργείο των Εξωτερικών αντί οιασδήποτε επίσημης αντίδρασης, αρκέστηκε σε σχολιασμό προκλήσεων των Σκοπιανών μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρωτόγνωρη επιπολαιότητα από το Υπουργείο των Εξωτερικών.
Όταν παραβιάζεται ωμά η Ενδιάμεση Συμφωνία με χρήση χαρτών της «Μεγάλης Μακεδονίας» και του συμβόλου της Βεργίνας, παρουσία μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπιών κ. Α. Μιλόσοσκι, το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας και σχετική ενημέρωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ  Μ. Νιμιτς,   της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Και αυτό, γιατί τέτοια γεγονότα και προκλητικές πρακτικές πρέπει να υπάρχουν επισήμως καταγεγραμμένες, ώστε να εμπλουτίζεται ο ελληνικός φάκελος της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της γείτονος. 
Δεν μπορεί η απάντηση να δίδεται με ατυχούς έμπνευσης   ευφυολογήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter).
Και όμως, αυτό ακριβώς έπραξε το Υπουργείο των Εξωτερικών  σε συνέχεια ιταμών προκλήσεων προς την χώρα μας και μόνο αφού προηγήθηκαν σχετικές αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας»