Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

“Δύο ημέρες, μια νύχτα” στο Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του

Το διάλειμμα”  απόψε Τετάρτη 5/8 στις 10 το βράδυ και αύριο Πέμπτη 6/8   την ίδια ώρα   προβάλει τη δραματική 95λεπτη ταινία ( παραγωγής 2014)

 “Δύο ημέρες, μια νύχτα” 

Σε σκηνοθέσια:  Ζαν Πιέρ Νταρντέν και  Λικ Νταρντέν 
Πρωταγωνιστούν : Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε και Πίλι Γκρουν 

  
Η υπόθεση του έργου:
 H Sandra μετά από μια σύντομη αναρρωτική άδεια που αναγκάστηκε να πάρει μετά την κατάρρευσή της στο εργοστάσιο που δουλεύει, επιστρέφει στη δουλειά, για να βρει ότι οι 16 συνάδελφοί της φαίνεται να αποφάσισαν (με τη "βοήθεια" της εργοδοσίας) ότι... 17 είναι πολλοί. Κοινώς ότι εκείνη περισσεύει. Η Sandra αποφασίζει να μην πέσει αμαχητί και να υπερασπιστεί όπως μπορεί τον βιοπορισμό της οικογένειάς της. Έχει δυο μέρες και μια νύχτα στη διάθεσή της, για να επισκεφθεί μαζί με τον άντρα της έναν προς έναν όλους τους συναδέλφους της, καταπίνοντας την υπερηφάνεια της, για να τους πείσει να μην υποκύψουν στο χρηματικό μπόνους που η διοίκηση του εργοστασίου τούς υποσχέθηκε, αν ψηφίσουν πως η Sandra είναι περιττή και αποδεχθούν την απόλυσή της. Σε μια εποχή που η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ποτέ τα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι δεν είναι αρκετά, οι συνάδελφοί της έχουν να αποφασίσουν ανάμεσα στην ηθική και στην προσωπική τους οικονομική διευκόλυνση.

Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Παρασκευή 7/8 – Σάββατο 8/8 “Ο Δικαστής” 
Δευτέρα 10/8 “Η αγάπη δεν έρχεται μόνη
Τρίτη 11/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “Οι πιγκουϊνοι της Μαδαγασκάρης
Τετάρτη 12 - Πέμπτη 13/8 “Ιστορίες για αγρίους

Σημειώνουμε ότι την Κυριακή 9/8 δεν θα γίνει προβολή λόγω του μουσικού φεστιβάλ του ΕΥΖΗΝ