Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Δείτε τι ανέβασε στο Twitter ο Μάρτιν Σελμάγερ Διευθυντής γραφείου Γιούνκερ: Ηταν σοκ, αλλά ο Τσίπρας δεν δέχθηκε τη φορολόγηση του πλούτου

Διευθυντής γραφείου Γιούνκερ: Ηταν σοκ, αλλά ο Τσίπρας δεν δέχθηκε τη φορολόγηση του πλούτουΟ Τσίπρας δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την προτεινόμενη από τον Γιούνκερ φορολόγηση του πλούτου στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από κάποια tweets του Μάρτιν Σελμάγερ, διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Κομισιόν, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο Γιούνκερ τονίζει ότι όταν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αυξήσει τη φορολογία στον πλούτο, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν και ιδιαίτερα ενθουσιώδης.

Ο κ. Σελμάγερ ανέβασε στο Twitter αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στις 19 Ιουνίου.


«Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Του ζήτησα να αυξήσει τη φορολογία στον πλούτο. Ηταν σοκ, αλλά η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν», ήταν μια από τις δηλώσεις του Γιούνκερ που ανάρτησε στο Twitter ο στενός του συνεργάτης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιούνκερ είχε πει: «Ορισμένοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που θα βγάλει στο τέλος έναν λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν ισχύει».

Σύμφωνα με τον κ. Σελμάγερ, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι του πρόσφερα 35 δισ. ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδυτικό πρόγραμμα».


e-typos.com