Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οριακό προβάδισμα του ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Δημοσκόπηση Marc - Alpha για αποτελέσματα δημοψηφίσματος

Οριακό προβάδισμα του ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έτσι όπως μεταδόθηκαν από τις δημοσκοπικές εταιρίες. 

Δημοσκόπηση Metron Analysis - ANT1                                                                                        (ΟΧΙ 49% - ΝΑΙ 46%) (5% άκυρα/λευκά, ΔΞ/ΔΑ κλπ).
Να μείνουμε ευρώ: 87%, Να φύγουμε: 9% ΔΞ/ΔΑ: 4%
Εκτίμηση αποτελέσματος:  50 - 54% το "ΟΧΙ" και 46-50% το "ΝΑΙ"

Δημοσκόπηση GPO-Mega                                                                                                                     (ΟΧΙ - 51,5% και ΝΑΙ 48,5)                                                                                                                 Για το ΝΑΙ το Mega εκτιμά πως το ποσοστό θα κυμανθεί από 46,5% έως 50,5%
Για το ΟΧΙ το Mega εκτιμά πως το ποσοστό θα κυμανθεί από 49,5% έως 53,5%
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Mega το 74,1% θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ το 24,5% δείχνει πως δεν επιθυμεί η χώρα να μείνει στο ευρώ.

Δημοσκόπηση Marc - Alpha                                                                                                            (Από 49,5 έως 54,5% το ΌΧΙ, από 45,5 έως 50,5% το ΝΑΙ

Δημοσκόπηση MRB - STAR                                                                                                                  ( ΟΧΙ 51% και ΝΑΙ 49%) Το STAR σύμφωνα με την εκτίμηση δείχνει ότι το αποτέλεσμα θα κυμανθεί για το ΝΑΙ από 46% εως 51% και για το ΟΧΙ από 49% εως 54%. 

Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 05/07 εκτιμάται θα υπάρχει και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος 2015 από την εταιρία Singular Logic. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Logic, Μ. Καριώτογλου, ενδέχεται να μην είναι τελικά διαθέσιμη η εκτίμηση τη συγκεκριμένη ώρα, στην περίπτωση που η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων βρίσκεται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους.