Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης στο Stern: Η μητέρα μου ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης!

Βαρουφάκης στο Stern: Η μητέρα μου ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης! 
Μία συνέντευξη, εφ'όλης της ύλης, παραχώρησε ο πρώην -πλέον- υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο γερμανικό περιοδικό Stern
 Στη συνέντευξή του αυτή, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει, από τη δική του σκοπιά, όσα έγιναν στο παρασκήνιο τις κρίσιμες ημέρες πριν το Δημοψήφισμα, αλλά και τον τρόπο που επεργαζόταν η ειδική ομάδα εργασίας τα σχέδια γισα παράλληλο νόμισμα. 

Στη συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται και στη σχέση του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφορά στους γονείς του και τον τρόπο που γνωρίστηκαν. 
Όπως αναφρέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης, η μητέρα του "ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης", ενώ ο πατέρας του ήταν "φιλελεύθερων ιδεών". «Σε αυτό το θέμα έχω χτίσει ακόμη και την ακαδημαϊκή μου καριέρα» λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Stern όταν ερωτάται για το "σχέδιο Β" και το παράλληλο νόμισμα. 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Ελλάδα δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές της, ενώ θεωρεί ότι πλέον «βρισκόμαστε σε έναν οικονομικό πόλεμο», παρομοιάζοντας μάλιστα το τραπεζικό σύστημα με τανκς. «Στην εποχή μας δε χρειάζεται να έχει κάποιος τανκ για να νικήσει. Πλέον υπάρχουν οι τράπεζες». Για τη διαπραγμάτευση σημειώνει ότι ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ήταν «γυμνός, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ένας πάνοπλος μονομάχος». 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρεται στη γνωριμία των γονιών του... Όπως αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης, οι γονείς του γνωρίστηκαν όταν η μητέρα του, η οποία ήταν «μέλος δεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης που μισούσε τους αριστερούς», παρακολουθούσε τον πατέρα του! "Στην ηλικία των τριών ετών άρχισα να μαθαίνω Γερμανικά. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας άκουγα με τους γονείς μου τις εκπομπές της Deutschen Welle. Αυτή ήταν η 'επαφή' μας με την ελευθερία". 

newsit.gr