Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Για ένα ημίχρονο ήταν... πρωταθλητής! - Ο καλύτερος Ολυμπιακός του καλοκαιριού νίκησε 2-1 την Τβέντε

Ο καλύτερος Ολυμπιακός του καλοκαιριού! Το καλύτερο -έως τώρα- πρόσωπό του εμφάνισε ο Ολυμπιακός στο φιλικό ματς κόντρα στην Τβέντε, την οποία νίκησε 2-1, στο "Veenoord". Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές είχαν ωραίες συνεργασίες, καλή ανάπτυξη, πίεση στον αντίπαλο ψηλά και παράλληλα έδειξαν πως άξιζαν περισσότερα γκολ. Κορυφαίοι Πάρντο, Φορτούνης και Ομάρ
 O Άλφρεντ Φινμπόγκασον δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Μάρκο Σίλβα και πιθανότατα θα παίξει το Σάββατο (1/8) απέναντι στην Φέγενορντ στο "De Kuip". 
Ο Ολυμπιακός ανέκτησε σχετικά γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε,αλλά... και έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε -εκτός από τα γκολ- και δύο δοκάρια. Ο Καπίνο είχε μια καλή απόκρουση στο 6', όμως η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο 9' παράλληλα σέντρα του Πάρντο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 13' μια προβολή του Φορτούνη πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 22' είχαμε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά από σουτ του Ντουρμάζ.
Στο 29' ο Φορτούνης έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Χάρα και πλάσαρε εξαιρετικά, κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 45' όταν ο Ντουρμάζ έβγαλε αριστερά στον Πάρντο, ο οποίος με τρεις επαφές και υπό πίεση έφτασε στα όρια της περιοχής και με ωραίο σουτ πέτυχε το 2-0! 
 Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν καλοί στο δεύτερο ημίχρονο, μολαταύτα η λήξη του αγώνα τους βρήκε νικητές. Εδωσαν και δικαιώματα στους αντίπαλους τους με αποτέλεσμα να μειώσουν με τον Ζίγιετς στο 77' που "εγραψε" το τελικό 2-1, με φαλτσαριστή λόμπα.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Kαπίνο, Oμάρ (73’ Σάλιακας), Σαλίνο, Αυλωνίτης, Βούρος, Μιλιβόγεβιτς (46’ Ζντιέλαρ), Μπουχαλάκης (46’ Κασάμι), Φορτούνης (46’ Φουστέρ), Ντουρμάζ (46’ Ντοσεβί), Πάρντο (68’ Γιαννιώτας), Χάρα (46’ Πουλίδο).
ΤΒΕΝΤΕ:
Ντρόμελ, Άντερσεν, Ουβίνι (63’ Φαν ντερ Χέιντεν), Μπάιεν, Σίλντερ (46’ Φαν ντερ Λέλι) , Εμπεσίλιο, Τάπια (46’ Μοκότσο), Ζίγιετς, Καμπράλ (46’ Μοχτάρ), Όστερβαϊκ, Χέλσερ (46’ Ντα Κρους).