Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ



http://images32.inewsgr.com/2133/21331170/1.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τα προβλήματα στον τουρισμό των νησιών εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αρνείται, με προκλητικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο, τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για το μεταναστευτικό, που είχαμε καταθέσει στη Βουλή από τις 20 Απριλίου.
Το να κρύβει το πρόβλημα και τις ευθύνες της κάτω από το χαλί δεν είναι λύση. Ιδιαίτερα όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισόδου παράνομων μεταναστών.
Τα νησιά του Αιγαίου, η Κως, η Λέσβος, η Σάμος πληρώνουν ακριβά την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.
Μαζί με τα νησιά μας, πληρώνει το τίμημα και ο τουρισμός μας.
Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να είναι όμηρος μειοψηφικών ιδεοληψιών για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μη φορτώνει τη διαχείριση του προβλήματος στην αυτοδιοίκηση, που ούτε τους πόρους διαθέτει ούτε τις δυνατότητες.
Οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κρατά εγκλωβισμένους στα νησιά χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, με το τέχνασμα της ταυτοποίησης, όταν όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι η διαδικασία ταυτοποίησης ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, είναι αδύνατη.
 Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τη σφαίρα της αδράνειας και της παθητικότητας στο θέμα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.
- Πρέπει να σταματήσει η λογική των ανοχύρωτων και αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων.
Ναι, να κάνει διάσωση το Λιμενικό Σώμα αλλά να αποτελεί, όμως, και δύναμη αποτροπής απέναντι στους δουλεμπόρους. Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται μόνοι τους, διακινούνται από κυκλώματα .
-Πρέπει να δημιουργηθούν τμήματα συνοριοφυλάκων με το αναγκαίο προσωπικό και ηλεκτρονικές υποδομές στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Να μπορούν να κάνουν άμεσα την ταυτοποίηση και όσοι δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν να μεταφέρονται, άμεσα, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.
- Πρέπει να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι για τη δημιουργία χώρων υποδοχής  στην ηπειρωτική χώρα, συγκεκριμένης φέρουσας ικανότητας και όχι απεριόριστης.
Με φρούρηση, υποδομές, υγειονομική κάλυψη και φροντίδα, υπηρεσίες ασύλου.
Η λύση δεν είναι να κλείνουμε την Αμυγδαλέζα και να τους μεταφέρουμε στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς τροφή και στέγη. Η λύση είναι να βελτιώνουμε τις συνθήκες στην Αμυγδαλέζα και στα άλλα κέντρα στην ηπειρωτική χώρα, που πρέπει να δημιουργηθούν και είχαν γίνει μάλιστα και προτάσεις από το 2008 για τη  χωροθέτησή τους.
- Πρέπει να προχωρήσουμε στην επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών γιατί δεν είναι όλοι πρόσφυγες, όπως θέλουν να μας πείσουν κάποιοι.
Οι βουλευτές του Σύριζα που κατέθεταν στη Βουλή τροπολογίες για να εμποδίσουν την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών με την επίκληση αμφιλεγόμενων και αναπόδεικτων λόγων, έχουν ευθύνες».