Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ένας νεκρός στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστες

Ένας νεκρός στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστεςΕυρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης παράτυπων μεταναστών, γίνεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, από πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού και ελικοπτέρων Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πρωί, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω του ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ για την ύπαρξη ανθρώπων στη θάλασσα.


Άμεσα στην περιοχή πήγαν και επιχειρούν ένα Ναυαγοσωστικό και δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Έξι αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου
και διεσώθησαν από ελικόπτερο Super Puma της Π.Α. και δύο περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Κατά δήλωση των μέχρι στιγμής διασωθέντων, πλαστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 30 έως 40 άτομα ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την ευρύτερη περιοχή Διδύμων Τουρκίας
και βυθίστηκε 7 ν.μ. ανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου εντός Τουρκικών χωρικών υδάτων, λόγω μηχανικής βλάβης και εισροής νερού, παρασύροντας άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που έγινε εντός Τουρκικών χωρικών υδάτων,
το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Τουρκικής Ακτοφυλακής, γνωστοποίησε στο Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./ΠΕΙΡΑΙΑ, ότι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 13 άτομα ενώ έχει βρεθεί η σορός ενός ανθρώπου που δεν τα κατάφερε...

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων συνεχίζεται...

Πηγή: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ