Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ο Μ.Κεφαλογιάννης στη Βουδαπέστη στην Συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛK για την καταπολέμηση της Ανεργίας των Νέων και την εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων στην Ευρώπη.




Ο Επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης,  και ο συνάδελφος του Γιώργος Κύρτσος, αρμόδιος για θέματα   Οικονομίας της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, συμμετείχαν στην Συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουδαπέστη.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΕΛΚ συζήτησαν :
 

1) Προτάσεις για την καταπολέμηση της Ανεργίας των Νέων στην Ευρώπη με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Τίμπορ Νάβρατσιτς και τον Ούγγρο Υπουργό Ανθρωπίνου Δυναμικού Ζολτάν Μπαλόγκ.
 

2) Πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη διασφάλιση περισσότερο δίκαιων φορολογικών συστημάτων στην Ευρώπη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο Βάλντις Ντομπρόβσκις.


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε αναφορικά με το πρόβλημα της ανεργίας των νέων:


“Η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων συνιστά πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη, και ειδικότερα για χώρες όπως η Ελλάδα όπου δυστυχώς καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι νέοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση σε σχέση με τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες.  Είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο. Οι νέοι όμως είναι το πιο δυναμικό τμήμα του πληθυσμού και πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως στην οικονομία. Και αυτή είναι μία μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Γιατί οι νέοι είναι το μέλλον της Ευρώπης.”

Τέλος, σχετικά με την ανάγκη για περισσότερη δικαιοσύνη στα φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη, ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι : "Είναι απαραίτητο τα φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων που αποτελούν σημαντικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας και δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας."

Σημειώνεται ότι στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας κος Λάσλο Κοβέρ, ο Υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας κος Μιχάλι Βάργκα, και ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας κος Λάζλο  Τροτσάνι.