Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ερώτηση 27 βουλευτών της Ν. Δ. για την ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου - εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες κλειστό το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ

http://www.agrotypos.gr/images/stories/image/MAIN/diafora/farmer_trakter.jpgΤους λόγους που παραμένει εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες κλειστό το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ζητάνε να πληροφορηθούν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό 27 βουλευτές της Ν.Δ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στο κείμενο της ερώτησης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της βουλευτή Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή, τονίζεται ότι η μη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στον αγροτικό κόσμο και σημειώνεται ότι για πρώτη φορά παρατηρείται τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Για τους λόγους αυτούς οι 27 βουλευτές της Ν.Δ. καλούν τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την λειτουργία του.

 
Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
Προς:
Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπ’ όψιν:
Αναπλ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Θέμα: Ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου λόγω του κλειστού ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίσταται καθημερινά ο αγροτικός κόσμος της χώρας αφού συνεχίζει να παραμένει κλειστό, ήδη από τις 31 Ιανουαρίου 2015 και για 4 σχεδόν μήνες μέχρι και σήμερα, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση, που σημειωτέον παρατηρείται για πρώτη φορά σε τέτοια χρονική έκταση – στα προηγούμενα έτη το σύστημα δεν παρέμενε κλειστό για περισσότερες από 40 ημέρες – εμποδίζει τους παραγωγούς να προμηθευτούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΕΠΕ την απαραίτητη βεβαίωση, που πιστοποιεί ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους εξαναγκάζει σεγραφειοκρατική ταλαιπωρία, αφού πρέπει να προσφεύγουν αρχικά στον Οργανισμό και εν συνεχεία στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ).

Ως εκ τούτου οι αγρότες ταλαιπωρούνται άδικα, μιας και αναγκάζονται να μετακινούνται διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και ξοδεύοντας άσκοπα χρόνο και χρήματα για διαδικασίες, που θα όφειλαν να διεκπεραιώνονται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπροσθέτως, το κλειστό ηλεκτρονικό μητρώο, εμποδίζει τους παραγωγούς και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να προμηθευτούν στον κατάλληλο χρόνο τη σχετική βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να τακτοποιήσουν μία σειρά καθημερινών και καίριων γι’ αυτούς επαγγελματικών θεμάτων, όπως την αγορά καλλιεργήσιμης έκτασης, την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου, την έγκριση των αιτήσεων για υπαίθριο εμπόριο και λαϊκές αγορές κλπ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Γιατί παραμένει εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες κλειστό το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων;

- Πότε προβλέπεται να ανοίξει και ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν από το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
1. Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Σερρών ΝΔ
2. Αντωνιάδης Ιωάννης Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ
3. Δαβάκης Αθανάσιος Βουλευτής Λακωνίας ΝΔ
4. Δήμας Χρίστος Βουλευτής Κορινθίας ΝΔ
5. Γεωργαντάς Γεώργιος Βουλευτής Κιλκίς ΝΔ
6. Καράογλου Θεόδωρος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΝΔ
7. Μπουκώρος Χρήστος Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ
8. Δημοσχάκης Αναστάσιος Βουλευτής Έβρου ΝΔ
9. Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Λάρισας ΝΔ
10. Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΝΔ
11. Μπασιάκος Ευάγγελος Βουλευτής Βοιωτίας ΝΔ
12. Γιόγιακας Βασίλειος Βουλευτής Θεσπρωτίας ΝΔ
13. Κατσανιώτης Ανδρέας Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ
14. Στύλιος Γεώργιος Βουλευτής Άρτας ΝΔ
15. Κοντός Αλέξανδρος Βουλευτής Ξάνθης ΝΔ
16. Κεφαλογιάννης Ιωάννης Βουλευτής Ρεθύμνης ΝΔ
17. Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς ΝΔ
18. Βεσυρόπουλος Απόστολος Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ
19. Σκρέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Τρικάλων ΝΔ
20. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Πιερίας ΝΔ
21. Μπούρας Αθανάσιος Βουλευτής Αττικής ΝΔ
22. Γκίκας Στέφανος Βουλευτής Κέρκυρας ΝΔ
23. Τσιάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Καρδίτσας ΝΔ
24. Βλάσης Κωνσταντίνος Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ
25. Κεδίκογλου Συμεών Βουλευτής Εύβοιας ΝΔ
26. Αυγενάκης Ελευθέριος Βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ
27. Ανδριανός Ιωάννης Βουλευτής Αργολίδος ΝΔ