Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ξεκινά αύριο το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ | Στα χαρακώματα οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Ξεκινά αύριο το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ | Στα χαρακώματα οι υποψήφιοι για την ηγεσία
Μέσα σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο αρχίζει αύριο το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους διαδόχους του Βαγγέλη Βενιζέλου να παίρνουν θέσεις μάχης για την επόμενη ημέρα.

Όσο η υποψήφια Φώφη Γεννηματά επιτίθεται κατά του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, ο έτερος υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος αφήνει αιχμές για τη βουλευτή. Χθες μάλιστα σχολιάζοντας την αναφορά της πως «όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να πάει» είπε: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί της» για να προσθέσει με νόημα: «Οποιος θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός». Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα κόμμα πατριωτικό, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα βαθιά ευρωπαϊκό που εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δημοσίευσε κείμενο αρχών λέγοντας ότι «διεκδικώ εντολή μετασχηματισμού της Παράταξης, με νέα συλλογικότητα, διεκδικώ μία μεγάλη ευθύνη». Ο βουλευτής κάνει λόγο για διακριτούς ρόλους κόμματος, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συνδικαλιστών και προτείνει οι σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τα μέλη και όχι από έναν κλειστό αριθμό στελεχών. Στο κείμενο αρχών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει ότι «προχωράμε με βάση τις αποφάσεις μας και τις διαδικασίες που ήδη έχουν εγκριθεί». Προσθέτει ότι «εκλέγουμε τα όργανά μας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό και προχωράμε στην εκλογή νέου προέδρου με βάση το πιστοποιημένο μητρώο των μελών μας, το οποίο πρόσφατα επικαιροποιήθηκε» υποδηλώνοντας ότι δεν θα αποδεχθεί «εκπλήξεις» κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 υπογραφές από συνέδρους (κάθε σύνεδρος δικαιούται να βάλει την υπογραφή του κάτω από την υποψηφιότητα μόνο ενός υποψηφίου). Στην πορεία προς το Συνέδριο, έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις. Οπως για παράδειγμα να εκλεγεί ο πρόεδρος από το Σώμα του Συνεδρίου - από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο - ή να εκλέξει το Συνέδριο αντιπρόεδρο ή αναπληρωτή γραμματέα - τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το έκτακτο Συνέδριο  εν μέσω κορύφωσης των εξελίξεων περί την συμφωνία θα ξεκινήσει γύρω στις 4 αύριο το απόγευμα στο γήπεδο του Πανελληνίου με ομιλία του αποχωρούντος προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου που αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα και να κάνει απολογισμό της θητείας του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.