Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Μητέρα Φύσσα σε Ρουπακιά: «Να συμπονέσεις τον εαυτό σου»

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Μητέρα Φύσσα σε Ρουπακιά: «Να συμπονέσεις τον εαυτό σου»
Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τις αιτήσεις των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, πρώην και νυν βουλευτών, για άρση ή αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και την αντίστοιχη πρόταση που είχε υποβάλλει νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, αρμόδιο να κρίνει την άρση ή μη των όρων είναι το Συμβούλιο Εφετών και όχι το παρόν δικαστήριο.

Η διαδικασία σήμερα ολοκληρώθηκε με τις αντιρρήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την παράσταση πολιτικής αγωγής που δήλωσαν οι συνήγοροι των θυμάτων όσον αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστηρίζουν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων η διάταξη για την εγκληματική οργάνωση αφορά την προσβολή της δημόσιας έννομης τάξης και όχι ατομικών εννόμων αγαθών και κατά την κρίση τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ηθική βλάβη ιδιωτών. Όπως τόνισαν οι συνήγοροι, η πολιτική αγωγή σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία πρέπει να αποβληθεί, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο (187 ΠΚ) δεν λαμβάνει υπόψη του το ατομικό συμφέρον. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, ο εντολέας του παραπέμπεται μόνο για εγκληματική οργάνωση και «είναι ξένος με τις πράξεις (ανθρωποκτονίες απόπειρες ανθρωποκτονίας κλ.π.) που προκάλεσαν βλάβη και προσβολή εννόμων αγαθών ιδιωτών».
Μικροένταση προκλήθηκε όταν η υπεράσπιση του κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο ότι δεν υποβάλλει ένσταση αποβολής ως πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση της οικογένειας του δολοφονηθέντος μουσικού «την οποία συμπονούμε και της συμπαριστάμεθα», αλλά υποβάλλει για όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Η συγκεκριμένη φράση των εκπροσώπων του Ρουπακιά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Π. Φύσσα που φώναξε «τον εαυτό σου να συμπονέσεις».
e-typos.com