Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Καταιγιστικές εξελίξεις! Τηλεφωνικά θα μιλήσουν Τσίπρας-Μέρκελ-Ολάντ πριν τη δύσκολη συνάντηση με Γιούνκερ

Καταιγιστικές εξελίξεις! Τηλεφωνικά θα μιλήσουν Τσίπρας-Μέρκελ-Ολάντ πριν τη δύσκολη συνάντηση με Γιούνκερ 
 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εντός των επόμενων ωρών, πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Θα μιλήσω αμέσως στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα, καθώς και με την κυρία Μέρκελ" είπε ο Ολάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο να μην ληφθεί καμία απόφαση κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Γιούνκερ.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι θεσμοί απέχουν "μερικές ώρες" από μια "πιθανή διευθέτηση για την Ελλάδα".

Την ίδια ώρα, την ελπίδα ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα καθορίσει τον τρόπο εργασίας για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, εξέφρασε σήμερα παράγοντας της ευρωζώνης.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι από τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής ενδέχεται να οριστεί και η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες, Ελλάδα και θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement),